Klubbchefen ifrågasätter byråkratins gångar hos licensnämnden efter gårdagens beslut att Malmö nekas elitlicens.
Foto: Per Wiklund

Malmös klubbchef om den nekande elitlicensen

ANNONS

Malmös klubbchef Mikael Jeppsson är irriterad på licensnämnden för att Malmö nekats elitlicensen på grund av en petitess som snabbt kunde ha fixats till.

Igår fick SSL-föreningarna reda på beslutet från elitlicensnämnden och det var tre föreningar, Storvreta IBK, FC Helsingborg och Malmö FBC, som nekades elitlicens.

De två först nämnda nekades elitlicensen på grund av negativt eget kapital medans det i Malmös fall rörde sig om något helt annat. Något som fått Malmös klubbchef Mikael Jeppsson att ilskna till på elitlicensnämnden.
- Det vi anses ha brustit i är att vårt Årsbokslut är upprättat för både Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom och då kan inte Licensnämnden fastställa det egna kapitalet i Malmö FBC. Vi måste därför komplettera med en separat redovisning för Malmö FBC, även om den i praktiken är oförändrad jämfört med det som är redovisat, säger Jeppsson till lagets hemsida och fortsätter:

- Vi har tydligt redovisat alla in- och utgifter som härrör Malmö FBC och Malmö FBC Ungdom Ungdom i vår gemensamma Årsredovisning och detta med vår auktoriserade revisors översyn. Vi har även tagit beslut om att Malmö FBC Ungdom ska läggas ner och informerat om densamma. Vi utgick ifrån att detta räckte men Licensnämnden är av annan åsikt och det får vi såklart rätta oss efter.

Jeppsson menar på att detta scenario aldrig hade behövt uppstå med lite bättre framförhållning av elitlicensnämnden.
- Vi lämnade in alla våra handlingar redan den 24:e juni och fick några dagar senare besked att Licensnämnden skulle återkomma om vi behövde komplettera med något. Då vi inte hört någonting sedan dess så gick ju vi i tron att allt var i sin ordning. Varför vi inte fick höra något på tre månader utan först dagen innan vi fick officiellt besked är lite synd för vi hade gärna gjort den här kompletteringen tidigare.

Läs även
Tre föreningar blev nekade elitlicensen
Så ska Storvreta undvika att bli tvångsnedflyttade