Med 62 assist och 41 assist på 14 matcher fick Jim Johansson ett medlemskap i den exklusiva 100-klubben för två säsonger sedan.
Foto: Mats Ragnarsson
Landet runt

En av Sveriges extremaste poängmakare klar för IBS Dalen

ANNONS

När Umeåklubben Obbola IK lade ner verksamheten så fick Herr2an-laget IBS Dalen en silly-jackpott som heter duga.

Topplaget Obbola IK i Herr2an har tvingats till att lägga ner herrlaget och lagets stora stjärna den före detta SSL-spelaren Jim Johansson berättar bakgrunden till det.
- Det bottnade att vi inte fick ihop tillräckligt med spelare för ett herrlag, Obbola i sig är ju en fantastiskt bra förening med underbara människor som jobbar kring den. Så det kommer ett lag i framtiden med största sannolikhet, säger Johansson till Innebandymagazinet.

27-åringen har öst in 173 poäng för Obbola de två senaste säsongerna och för två säsonger sedan hoppade han in i Dalens SSL-lag igen på en tillfällig comeback efter att ha gjort 103 poäng på 14 matcher. Å visst klarade han av att göra poäng i SSL också då det blev 9 poäng på 6 matcher. Men till hösten är poängkungen tillbaka i Dalen fast i deras Herr2an-lag IBS.
- Det är ett ungt lovande gäng med väldigt många talanger som kommer kunna blomma ut iår i Herr2an, största majoriteten är JAS-spelare. Så det kommer bli roligt med den satsningen som IBS gör.

För två säsonger sedan blev du kungen över Herr2an med det bästa poängsnittet av alla Sveriges Herr2an-spelare. Kan vi räkna med en ny 100-poängssäsong?
- Jadu, jag gjorde ju en väldigt blek säsong förra året, men vi får se vart det slutar helt enkelt. Hoppas på kval med laget och att jag ska kunna vara en stor bidragande faktor!

Snacka om höga krav på sig själv när en 70-poängssäsong är en väldigt blek insats. Men förra säsongen slutade Dalen sist i tvåan men med sin nya poängkung i laget, blek eller inte, så kommer det klättras rejält i tabellen.
- Jag tror att vi har stora chanser att nå kval. IBK Umeå Norr kommer ju alltid vara Norr liksom. Vet inte om de har ambitioner för att gå upp, men till 99% så kommer de vinna södra serien med marginal. Vi kommer sluta topp 3 tillsammans med Hörnefors.

Du är ju tillbaka under Dalens paraply igen så det är ju omöjligt att inte fråga om en ny comeback i SSL.
- Haha, det vet man aldrig, har lite svårt att få ihop tiden med tanke på att vi fick andra dottern i fredags. Sen börjar jag ju bli gammal och grå så vet inte om jag har det som krävs längre, en ny skrattsalva.

Läs också:
8 nyförvärv som sätter färg på Herr2an i höst



Den här artikeln handlar om: