Täbys Lisa Carlsson (44) missar seriepremiären på grund av en skada.
Foto: Per Wiklund

Täbystjärnan missar seriepremiären på grund av skada

ANNONS

Svenska mästarna får klara sig utan förra säsongens stjärnskott Lisa Carlsson som skadade sig under en försäsongsmatch mot KAIS Mora.

Täbys backstjärna Lisa Carlsson som gjorde en fantastisk säsong senast som ledde till att hon fick testa på landslagsspel kommer att missa fredagens seriepremiär mot Karlstad på grund av en skada hon ådrog sig under försäsongen.
- Det var i en match mot Mora i Kallsta Open där min hand i en närkamp slog i sargen. Jag hade sådan otur att ett ben i mellanhanden bröts, säger Carlsson till Innebandymagazinet.

Skadan är läkt men nu återstår det några veckors rehabträning innan backstjärnan är redo för spel igen.
- Idag är skadan läkt och jag har precis blivit av med gipset. Jag rehabar för fullt och stärker musklerna i handen och handleden men jag kommer inte hinna bli spelklar till premiären.

Hur känns det att missa premiären?

- Det är självklart jättetråkigt att missa premiären. Det är den man sett fram emot under hela försäsongen. Men jag försöker se det positiva i att skadan kunde varit värre eller kommit vid ett sämre tillfälle!

När är du tillbaka i full träning och när tror du att du är tillbaka på planen igen?
- Jag kan inte riktigt svara på när jag är tillbaka i full träning men förhoppningsvis ganska snart. När handen känns bra igen så spelar jag min första match!

20-åringens utvecklingskurva har pekat spikrakt uppåt de senaste åren och efter hennes bästa säsong någonsin förra säsongen fick hon debutera i landslaget i somras. När Innebandymagazinets läsare fick ta ut sin förstafemma till VM för två veckor sedan ville de se Lisa tillsammans med Moa Tschöp. Carlsson skulle även varit med på landslagets samling förra helgen men var tvungen att tacka nej. Frågan är hur pass mycket skadan sätter käppar i hjulet för en plats i VM-truppen?
- Det är svårt för mig att svara på. Jag har haft kontakt med landslagsledningen under denna period och kommer fortsatt att ha det under min rehab. Förhoppningsvis påverkar den inte allt för mycket.