Jönköping får klara sig utan stjärncentern Otto Weidman under en tid framöver.
Foto: Per Wiklund

Stjärnan tvingad till operation - så länge blir han borta

ANNONS

Jönköpings Otto Weidman skadade sig i en av säsongens sista träningsmatcher - en skada som hindrar honom från spel ett bra tag framöver.

Det var den 30:e augusti som olyckan var framme för Jönköpings Otto Weidman. I samband med en träningsmatch mellan Jönköping och Craftstaden fick Otto Weidman en tackling på sin axel som gjorde att han tvingades ställa in sin medverkan i landslaget och den efterföljande Finnkampen dit han också hade blivit uttagen.
- Det är något ur led och inte riktigt som det ska va. Jag kommer få ett samtal imorgon bitti där de har ett besked till mig hur det blir med operation eller inte, det blir snabba besked nu, sa Otto Weidman till Innebandymagazinet då.

Nu står det också klart att det blev en operation för Weidman som kommer missa en betydande del av säsongen.
- Det var en ganska så omtumlande vecka förra veckan. Jag träffade en axelspecialist som är väldigt erfaren i Jönköping förra måndagen och fick då beskedet att de var tvungna att göra en operation och sätta in en platta och också senare göra en operation till vilket skulle göra att jag skulle missa hela säsongen, och jag var helt inställd på det, säger Otto Weidman till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sen sökte jag upp en annan axelspecialist i Värnamo och åkte till honom och då blev det en helt annan operation och nu ser det lite bättre ut.

Operationen genomfördes därefter under onsdagen och som prognosen ser ut så kan Jönköping få klara sig utan stjärnan tills efter årsskiftet.
- Ja så är det sagt. Förhoppningsvis går det kanske lite fortare beroende på hur kroppen svarar. Läkaren sa att beräkningstiden för rehab är tolv veckor och det är i december, men jag tänker en månad till och sen om det blir en positiv överraskning så är det bättre än en negativ.

Och för Weidman så finns det ingen risk för ytterligare en operation.
- Det var det vi ville undvika. Dels så tar det ut rehabtiden och sen kan det kännas lite riskfyllt att gå in på samma ställe igen och ta bort en platta. Jag är väldigt trygg med operationen som nu gjorts.

Prognosen framöver ser god för Weidman som även om han har några veckor kvar innan han kan börja med någon form av tyngdlyftning så kan han börja springa igen snart.
- Det har snart gått en vecka nu och sen är det bara en vecka kvar innan stygnen åker bort. Sen får jag börja springa och röra mig.

När blir det klubba och boll igen för dig?
- Klubba-boll blir det i samband med att stygnen åker av och jag börjar springa. Sen beror det helt på hur axeln svarar och om jag blir öm så får jag ta det lugnt. Vi får se lite med min sjukgymnast, vi har lagt upp en plan. Men lite klubba-boll är inget som skadar mest.

Men Weidman medger att det är surt att skada sig så här nära inpå SSL-premiären, och dessutom ha missat Finnkampen.
- Jag har inte varit skadad tidigare och önskar ingen den olyckan heller. När man får ett besked att man ska missa en hel säsong så gick jag ju med den inställningen i några dagar, då var det inte mycket som var ljust och det var riktigt tungt. Nu när man fick beskedet att det kanske bara var halva säsongen eller mindre förhoppningsvis, ja då känns det som en piece of cake. Men det är väldigt tungt såklart för man vill hjälpa laget. Jag stod vid sidan om när vi mötte Warberg i helgen och det finns inget som kliar så mycket i kroppens om när man vill gå in och hjälpa till. Det kommer bli några tuffa matcher nu, men får hoppas att jag är bra spelsugen sen när jag kommer tillbaka.