50-60 poäng tror Jonathan Nilsson krävs från hans egen klubba för att Helsingborg ska ha en bra chans att nå slutspel.
Foto: Per Wiklund

Jonathan Nilsson ska producera över 50 poäng

ANNONS

Innebandymagazinet träffade Helsingborgs sniper Jonathan Nilsson på SSL-kickoffen i Stockholm. Han är mycket nöjd med hur klubben har skött årets silly season.

- Det ser intressant ut. Vi har fått in väldigt mycket rutin, det är något vi saknade förra året. Jag hade önskat någon mer intressant spelare framåt men samtidigt har vi sparkapital i några spelare, Linus Nordgren kom inte upp i sin nivå förra året, i alla fall inte poängmässigt. Det finns några spelare som kan ta ytterligare ett kliv. Framåt ser det helt okej ut, men vi har gjort en grymt bra silly season karaktärsmässigt och fått in precis det vi behöver. Både breddat och fått spets bakåt, säger Jonathan Nilsson till Innebandymagazinet.

Hur mycket ansvar känner du själv poängmässigt, hur mycket måste du producera för att Helsingborg ska klättra i tabellen?
- Jag är en av de som ska göra mycket poäng och vinna matcher åt oss på det sättet, så absolut känner jag ett ansvar. Samtidigt känner jag ett sug av att komma över 50 poäng någon gång, jag har varit där och nosat litegrann och det börjar bli dags. Ska vi fajtas om slutspel som är vårt mål så behöver jag göra det också. Det vore jackpot om jag kommer upp i 50-60 poäng.

Så målsättningen är slutspel?
- Absolut, vi har satt ett mål inom laget att vi vill gå dit. Jag tycker de tippar oss ganska lågt fortfarande. Tycker vi gjort bäst silly season sett utifrån våra förutsättningar, både ekonomiskt och hur det ser ut för oss. Vi har ett lag som kan gå till slutspel. Men det är väldigt öppet, det är fyra-fem lag som borde gå till slutspel och efter det är det nog ingen som ska känna sig säker.