"Vi definieras av vad vi gör under två veckor i en semifinalserie."
Foto: Per Wiklund

Hyllar nyförvärvet: ”Han har en extrem kvalité”

ANNONS

Innebandymagazinet träffade Mullsjös landslagsback Kasper Hedlund på Svenska Superligans upptaktsträff i Stockholm.

Mullsjös resa tog slut i semifinalen mot Falun förra säsongen. Nu tippas man hamna på femte plats i grundserien av SSL-tränarna.
- Vi har gjort ett generationsskifte i två år med många spelare ut och in, och fått nya röster med nya tränare. Det känns extremt motiverande och inspirerande. Hela laget är på tårna och ledarstaben har lagets fulla förtroende, säger Kasper Hedlund till Innebandymagazinet.

Vad tycker du om den stora spelaromsättning ni haft?
- När man är inne i det så blir det väldigt naturligt att det kommer spelare in och ut. Men det är mer som tillfällen när Daniel Gidske sa ”nu är det bara du, Kim (Ganevik) och ”Palle” (Sebastian Palmqvist) som varit här längre än mig”, då blev man så här - ”va?! Är det?”. Tiden går väldigt fort och man hinner inte alltid reflektera. Men jag tycker omsättningen är positiv, vi tappade många etablerade spelare och mycket rutin även förra året men det slog också väl ut. Det visade sig inte vara något större tapp, vi fick inget hack i vår utvecklingskurva på grund av det. Det talar för oss nu också.

Jan Zaugg sticker ut bland nyförvärven, vad säger du om honom?
- Han är spektakulär på det sättet att han gör det oväntade. Han kommer säkert kunna ha matcher där han är ganska osynlig, men sedan får han två halvlägen och då kommer det smälla i kryssen. Det kommer inte vara så att han skjuter 17 skott och försöker slå 15 diagonalpassningar under en match, och till slut går de fram. Utan han har en extrem kvalité när han väl blixtrar till. Så har det varit från första träningen. En extremt kompetent och orädd spelare som tagit för sig från början.

Vad krävs för att ni ska lyckas gå längre i slutspelet?
- Jag tror vi behöver vara öppna för förändring. Sista tre åren med förra ledarstaben har vi kanske haft en grund och sedan försökt förfina den hela tiden, och optimera den till slutspelet. Nu blir det som att vrida ner vissa saker som är gammalt och våga ta ett steg tillbaka, för att komma två steg framåt. En lojalitet från spelartruppen kommer vara extremt viktig.

- Sedan är det tufft, vi definieras av vad vi gör under två veckor i en semifinalserie. Ingen bryr sig om att vi hade varit bättre än Växjö på att slå Höllviken och Helsingborg när vi skulle möta dem i slutspelet. Allt handlar om vad vi gör under den korta perioden. Skulle vi göra en bättre grundserie och sluta trea så betyder det inte att vi kommer göra en bättre semifinalserie. Det gäller att verkligen optimera prestationen i slutspelet.