Anton Andersin vann Tullinges interna poängliga ifjol på 27+21 poäng vilket räckte till en femte plats i den totala poängligan.
Foto: Sara Nyman

Tullinge har tröttnat på mitten och siktar mot toppen

ANNONS

De orangea krigarnas bästa poängplockare blickar fram emot tredje säsongen i norra allsvenskan. Säsongen som Tullinge ska lämna mittens rike för att se om det blåser så mycket på toppen som alla säger.

Idag är det 16 dagar kvar till premiären av herrarnas allsvenska. Så häng med under dagen då vi laddar upp med några av de största profilerna från ett topp-, mitten- och bottenlag från båda serierna.

FBI Tullinge har spelat i allsvenskan i två säsonger och båda gångerna har man missat en kvalplats till SSL i slutet av serien. Kan Tullinge gå från ett typiskt mittenlag till att bli ett topplag denna säsong? Vi har tagit ett snack med lagets bästa poängmakare förra säsongen Anton Andersin.
- Det ska bli kul att komma igång, spontant känns det som en tuff serie med många roliga matcher. Jag tror att nykomlingarna kommer göra det bra och vår första match borta mot Bele känns som en tuff men riktigt rolig start, säger Andersin till Innebandymagazinet.

Allsvenskan Norra
AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
Djurgårdens IF IBS
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hagunda IF
RIG Umeå IBF
Salems IF
Strängnäs IBK
Sundsvall FBC
Team Thorengruppen SK
Wibax-Piteå IBK


Med cirka två veckor kvar till premiär. Hur har försäsongen gått och hur bra ligger ni till inför premiären mot Bele Barkarby?
-Försäsongen har varit bra, och vi har med all sannolikhet innebandyns bästa fystränare i Sonny Andersson så de fysiska förutsättningarna ska vara riktigt fina. Rent innebandymässigt har det varit upp och ned på försäsongen men så är det nog för alla lag. Vi har främst jobbat med detaljer i försvarsspelet och jag tycker att det ser lovande ut inför säsongen.

Efter att ha varit nära i två säsonger, kommer detta bli säsongen då ni lämnar mittens rike för att se hur pass mycket det blåser på toppen?

-Ja målet är självklart att nå kval och jag tror på en tredjeplats för vår del.

Du blev lagets poängkung förra säsongen är det en titel som du kommer att försvara?
-Jag tror inte att jag kommer vara poängbäst den här säsongen men det vore såklart skönt att hamna högre än både Dennis och Mattias. Nej men där har vi två väldigt duktiga spelare och sen tror jag att många spelare kommer ta stora kliv i år och adderar vi det med våra spännande nyförvärv så innebär det att poängen kommer spridas på fler spelare. Jag kommer inte sätta upp något personligt mål vad gäller poäng men självklart har jag höga krav.

Tullinges poängfördelning ifjol
Anton Andersin 48
Dennis Forsgren 43
Mattias Andersson 36
Niklas Schüler 23
Rickard Rydell 20
Niclas Johansson 16
Tommy Schibort 14
Calle Heinby 13
Daniel Strandberg 12
Fredrik Gustafsson 12
Patrik Kalte 9
Kasper Malmsten 7
Johnny Fjärdsjö 4
Axel Ekström 3
Anders Alsén 3
Dennis Schmuck 2
Niklas Granevi 1
James Fowler 1


Innebandymagazinet tre redaktörer tippade serien igår och vi placerade er på plats 4, 5 och 6, Spontana tankar på det?
-Det känns spontant som att det endast är en av redaktörerna som kommer få behålla jobbet efter säsongen. Nej men det är nog rätt väntad tippning ändå, känns som att det blir ett härligt getingbo kring kvalplatserna.

Vilka fyra lag tror du får kvala?

-Jag tror att vi, Thorengruppen, Hagunda och AIK får kvala. Thorengruppen och Hagunda känns riktigt starka och så är man en inbiten AIK:are. Sen blir såklart Strängnäs starka och Salem vet man inte riktigt var man har.