Sam Madani laddar bössan mot Täby i den avgörande kvalmatchen upp till allsvenskan senast.
Foto: Kjelle Svensson

Ett showande laghjärta ska hålla kvar Bele i allsvenskan

ANNONS

För två veckor sedan gjorde allsvenska nykomlingarna Bele Barkarby klart med sin poängkung för en säsong till och för Innebandymagazinet berättar Sam Madani om den kommande showen i allsvenskan.

Idag är det 16 dagar kvar till premiären av herrarnas allsvenska. Så häng med under dagen då vi laddar upp med några av de största profilerna från ett topp-, mitten- och bottenlag från båda serierna.

Bele Barkarby har under flera år varit ett topplag i Herr1an där show och kaxiga uttalande hamnat i fokus. Om några veckor är det dags för laget att debutera i den norra allsvenskan och tidigare har Beles tränare sagt till Innebandymagazinet att showen kommer rulla vidare även i allsvenskan. Något som definitivt blev mer realistiskt för två veckor sedan då lagets bästa poängmakare de fyra senaste säsongerna Sam Madani skrev på nytt kontrakt.
- Jag var osäker på om jag skulle spela vidare, är en bit och pendla fram och tillbaka till träningarna, men slutligen så kände jag för att ge det ett år till i allsvenskan med laget man varit med i sedan Herr2an, säger Madani till Innebandymagazinet.

Du har vunnit poängligan i Bele alla fyra säsonger du spelat där. Är det du som är så bra eller är resten bara mediokra eller vad beror det på?

- Haha, alla har olika roller, min styrka ligger väl inte riktigt i defensiven om man säger så.

Allsvenskan Norra
AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
Djurgårdens IF IBS
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hagunda IF
RIG Umeå IBF
Salems IF
Strängnäs IBK
Sundsvall FBC
Team Thorengruppen SK
Wibax-Piteå IBK


Efter flera års showande i Herr1an ska ni nu debutera i allsvenskan, hur kommer det gå?
- Tror vi har helt okej chanser att hålla oss kvar, tror dock vi kommer få de riktigt tufft mot topplagen i serien.

På tal om topplagen, vilka fyra lag tror du kommer gå till kval?

- Jag tror att Thorengruppen, Hagunda, Strängnäs och Tullinge tar sig dit.

När Innebandymagazinet tre redaktörer tippade serien igår så var det ingen som trodde att ni skulle klara nytt kontrakt utan vi tippade er på plats 10, 10 och 12.
- Ja det är väl skönt och spela utan press, ni är nära men skulle själv tippa oss strax över strecket.

Att Madanis påskrift var viktig för Bele kan tränare Andreas Briselius vittna om då han sa så här till lagets hemsida om förlängningen nyligen.
- Grymt skönt att ha allt klart med Sam! Som alla vet så är han vår bästa poänggörare i alla sina säsonger, så att ersätta en sån spelare är mer eller mindre omöjligt. Sam är komplett som spelare offensivt med både bra skott och passningsförmåga, och en otrolig blick för spelet. Väldigt svår att läsa av för våra motståndare. Sen är Sam en person som betyder mycket vid sidan av planen och höjer stämningen rejält, så en sjukt viktig kontraktsförlängning för oss! Sam har haft möjligheten att kliva uppåt i seriesystemet i princip varje säsong, men valt att stanna, hjärtat för laget och klubben är stort!