Endast två målvakter får följa med när Sverige ska försvara VM-guldet i Schweiz.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Så ser förbundskaptenen på målvaktsfrågan inför VM

ANNONS

Mängder av VM-rutin i landslaget - men på målvaktsposten kommer det bli två debutanter som får chansen när Sverige jagar sitt sjunde raka VM-guld i december. Här ger förbundskapten Åsa Karlsson sin syn på målvaktsfrågan.

I den landslagstrupp som under fredagskvällen genomförde ett träningspass i IFU Arena kryllade det av rutin i form av både SM- och VM-finaler. Men på målvaktssidan är det tunnare på just VM-rutin. Tidigare guldhjältarna Sarah Hjorting och Emelie Frisk har båda tackat för sig och under helgen fick Amanda Hill, Alexandra Durling och Matilda Wirthig chansen att visa upp sig.

Och Karlsson medger under fredagskvällen att det för tillfället står mellan de tre målvakterna som ska göra upp om två platser till VM i Schweiz.
- Just nu är det ju det. Men det är som sagt några omgångar till att titta på, men självklart precis som för utespelarna så är de här och fightas om en VM-biljett. Och oavsett vilka vi väljer så kommer det vara två stycken VM-debutanter på seniornivå, säger Åsa Karlsson till Innebandymagazinet.

Precis, för det finns inte så mycket VM-rutin på målvaktsposten. Hur ser du på det?
- Klart att man inte kan komma ifrån att VM-rutin saknas på just den positionen men rutin är ju också något man måste skaffa sig, någon gång måste ju vara den första. Vi är trygga med vår målvaktssida.

En av målvakterna som var med under helgens landslagsläger var Täbys guldhjälte Alexandra Durling som imponerade stort under våren och därefter fick chansen för första gången i A-landslaget i slutet av maj när det då vankades landslagsläger. Och Karlsson menar att Durling är en av dem som är aktuell för VM.
- Ja hon avslutade förra säsongen bra och var en av anledningarna till att Täby spelade hem SM-guldet men som sagt ingen VM-trupp är ännu uttagen och innan dess ska några omgångar i SSL spelas samt att vi ska spela ett EFT i Prag i oktober.
Den här artikeln handlar om: