Storvreta har tappat tre spelare inför säsongen 19/20, bland annat klubbikonen Jesper Berggren som lagt klubban på hyllan.
Foto: Per Wiklund

Storvreta ute efter revansch - ”Satsa väldigt hårt på det”

ANNONS

Det är nu mindre än två veckor kvar till premiären av SSL Herr för säsongen 19/20, och för Storvretas del innebär det att man återigen kliver in i den nya säsongen som svenska mästare, men utöver seriespelet väntar även ytterligare en chans till ett guld då man återigen deltar i Champions Cup.

Den 24 september är det återigen dags för SSL Herr att dra igång och det markerar också slutet på årets försäsong för lagen.
- Vi har tränat på väldigt hårt och försöker ha en långsiktig plan över hur vi ska bli bra i slutet av säsongen, säger Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.

För Storvreta väntar tuffast möjliga motstånd i premiären där man ställs mot ärkerivalerna Falun direkt, ett möte som Harnesk ser fram emot.
- Det blir skitbra att komma igång snabbt. Vi vill komma i form så tidigt som möjligt och då är det bra att få med sig mycket läxor efter matcherna och få bra prövningar.

Ett minus förra säsongen var annars Champions Cup-förlusten där Storvreta föll i finalen med klara 10-3 mot finska mästarna Classic. Men det var ett Storvreta som kom till Champions Cup med en skadeskjuten trupp och många spelare som nyligen spelat VM, och den här säsongen menar Harnesk att man är ute efter revansch i Champions Cup.
- Ja vi kommer att ta det lite mer seriöst i år. Förra året var det mycket nytt med nytt spelsystem och VM-år. I år kommer det vara tufft och Classic är grymt bra, men i år ska vi kunna satsa väldigt hårt på det. Vi kommer att ha truppen hemma och kommer kunna träna hårt så vi kan förbereda oss så bra som vi bara kan.


Foto: Per Wiklund

Vad kan publiken förvänta sig annars av Storvreta under årets säsong?
- Vi vill spela vår helt egna innebandy som är unik för oss. Vår dröm och vision är att föra sporten framåt och att det ska vara jäkligt kul att kolla på oss, och samtidigt jäkligt jobbigt att möta oss.

Storvreta har under årets sillysäsong tappat tre stycken spelare och endast fått in en i Hampus Ahrén från RIG Umeå. Men att det skulle vara något negativt att man endast knutit åt sig en spelare utifrån under sommaren vet inte Harnesk om han håller med om.
- Jag tycker att vi har en så jäkla bra trupp och vi har en trygghet i truppen. Det enda är om det skulle vara någon mättnadskänsla i resten av truppen men så länge vi slipper det så är det en styrka att vi har en sån trygghet och kontinuitet i truppen. Vi har också Alexander Janols(spelade förra säsongen i Rasbo IK, reds. anm.) som är halvny. Han var med och tränade med oss förra säsongen men nu är han inskriven. Plus att vi har några juniorer som är med.