Filip Eriksson blev stor matchhjälte med fyra mål mot Finland.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Filip Eriksson stekhet när Sverige vann igen över Finland

ANNONS

Dagens drabbning mot Finland blev betydligt jämnare än gårdagens lekstuga. Men Sverige hade Filip Eriksson och det saknade Finland.

Igår vann Sveriges U19-herrar väldigt enkelt över Finland med 10-3 men när de båda ärkerivalerna möttes idag igen blev det en betydligt jämnare historia. Precis som igår var den stora skillnaden mellan de båda lagen Sveriges gyllene trio Filip Eriksson, Malte Lundmark och Emil Ruud.
- Vi gör en liten sämre match idag och det kändes som vi kom ut lite slappare samtidigt som Finland var med bättre från start. Så tack vare det blev det en mycket jämnare match rakt igenom, säger Filip Eriksson till Innebandymagazinet.

Gårdagens 9-2 efter 40 minuters spel hade ändrats till 5-4 idag och till slut kunde Sverige reda ut stormen och vinna med 8-6.
- Det är starkt av oss att vinna idag igen med tanke på gårdagens urladdning. Men de hade gjort sin läxa och spelade igenom vårt försvar mycket lättare idag. Samtidigt tyckte jag inte att vi riktigt var där och gjorde det 100 procentiga jobbet och slitet och då blir det så här.

Men Erikssons slit och jobb var det inget fel på denna helgen, han slet både bakåt och framåt och var totalt sett Sverige bästa spelare både på planen och poängmässigt med 7 mål och 1 assist på de båda matcherna.
- Jag gjorde det ganska så bra. Jag fick stänka dit en hel del mål men det känns som jag har ett par saker som jag måste höja mig i till den stundande SSL-premiären. Man ska väl inte vara på topp så här tidig heller och det känns som jag höjt mig en hel del under helgen och att självförtroendet fått sig en rejäl boost.

Efter två raka vinster mot ärkerivalerna, hur summerar du förhållandet mellan de båda nationerna?
- Jag tycker att vi är bättre än dem och det har vi visat både i VM senast och denna helg. Men finnarna är duktiga dock så har vi dragit ifrån dem lite nu. Det ska dock sägas att de hade över tio 02:or med sig samtidigt som vi hade ett rent 01-lag. Men jag tycker vi sprungit ifrån dem lite.

När får vi se Filip Eriksson i A-landslaget nu då när U19-karriären börjar lida mot sitt slut?
- Förhoppningsvis så snabbt som möjligt men det är en stentuff konkurrens och vägen dit känns lång. Men jag ska göra allt jag kan för att ta mig dit så snabbt som möjligt.

På tal om A-landslaget så spelar de ju nu här efter er, vad tror du om den matchen?
- Jag tror att det kommer bli jättejämnt. Både Sverige och Finland kommer ju med det bästa de har. Jag tänkte stanna kvar och kolla så förhoppningsvis blir det en jämn och tät match som Sverige går vinnande ur.

Matchfakta:


Läs även
Det var aldrig något snack - Gyllene trion en klass för sig!

Den här artikeln handlar om: