Karlstads Adina Augustsson ska i helgen försöka visa att hon är värd en plats i VM-truppen.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Adina Augustsson om att komma in som reserv till landslaget

ANNONS

Sveriges damer håller som fullt på med att förbereda sig inför VM på ett läger i Uppsala. En av tjejerna som är med är Karlstads Adina Augustsson som kom med i truppen allra sist.

Just nu pågår svenska damlandslagets VM-läger i Uppsala inför VM som är drygt tre månader bort. En av dem som är med är Karlstads Adina Augustsson, som fick en reservplats efter att Lisa Karlsson tvingades att tacka nej på grund av skada.
- Tråkigt såklart att Lisa är skadad men roligt för mig. Det är alltid kul att vara med i landslaget, säger Augustsson till Innebandymagazinet.

Innebandymagazinet frågade förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson när hon släppte truppen varför inte Adina Augustsson fanns med, och så här svarade hon då.
- När det gäller Adina så är anledningen tuff konkurrens och vi har självklart pratat med henne om varför hon inte är med nu. Men hon är definitivt med och konkurrerar om en plats till VM-truppen.

Med tanke på att du kom med som reserv i helgen är du extra taggad för att visa Kotten att du förtjänar en plats i VM-truppen i december?
- Så är det. Man vill alltid visa sitt bästa jag när man är på plats och detta du nämner gör att man blir extra taggad.

Vad tror du om dina chanser att komma med till VM-truppen?
- Jag funderar inte i de banorna. Jag tror på mig själv och känner mig starkare än på länge och det kommer jag fokusera på nu och försöka visa på bra prestationer.

Vad är det för skillnad på att spela med Karlstad och Landslaget?
- Alla delar höjs en nivå, så allt går såklart fortare. Automatiskt ställer det högre krav på en själv och det gäller att vara på tå och tänka steget före hela tiden.

Om vi lämnar landslagslägret och fokuserar på seriepremiären som är mindre än tre veckor bort, hur går dina tankar inför årets säsong?
- Jag har en go känsla med mig från det vi hittills presterat under försäsongen. Vi har några punkter som vi behöver slipa på extra. Får vi till det så tror jag vi kan spela över andras förväntan.


Läs även
Förbundskaptenen om varför 5 guldhjältar saknas i truppen
Extra: Truppen till damlandslagets VM-läger
Experten tycker till om dagens truppsläpp
Förbundskaptenen om sin trupputtagning
Den här artikeln handlar om: