Sök
 
Tubens tankar om damernas SSL säsongen 2019/10.
Foto: Per Wiklund
SSL Dam

Tubens tankar om: SSL dam

Den före detta SSL-tränaren Tobias ”Tuben” Svensson delar med sig av sina tankar hur SSL dam slutar kommande säsong efter 26 omgångar.

Det är bara 15 dagar kvar tills premiären av damernas SSL och tidigare i dag tippade Innebandymagazinets tre redaktörer hur tabellen kommer se ut efter 26 spelade omgångar. Vi har även bjudit in en expert att dela med sig av sina åsikter och tankar om kommande säsong och det är ingen mindre än Tobias Svensson som tränat Sirius damlag de två senaste säsongerna.

1. IKSU – Sveriges bästa lag på pappret och kommer vara lika dominanta denna säsongen under grundserien. Åkte på sin svacka i semifinalen förra säsongen men det är glömt och laget kommer vara otroligt taggat för att återta tronen som Sveriges bästa lag även på planen.

2. Mora – Viktigt att behålla Anna Wijk. Har värvat in många nya offensiva spelare med bland annat Elsa Frisk och hemvändaren Jessica Eriksson i spetsen. Moa Andersson till Pixbo är ett stort tapp men laget kommer vara i toppen som alltid.

3. Pixbo Wallenstam – Laget har tappat rutinerade pjäser som Alicia Fylke, Lisa Andebratt och Linda Andersson men har värvat otroligt bra enligt mig. Unga hungrig spelare som kommer tillföra ännu mer aggressivitet i laget. Andrea Envall, Cajsa Elm och Moa Andersson i all ära men jag håller Rikke Ingebrigtsli Hansen som den mest intressanta värvningen.
------------------------------------------

4. Endre – Denna säsongen kommer Endre kliva förbi ett av topplagen och jag tror de kommer passera Täby. Finns kapacitet att bygga upp tre slagkraftiga formationer offensivt och får laget rull i anfallszon blir de svårstoppade. Radarparet från RIG, Ellen Bäckstedt och Wilma Johansson är återförenade. Sara Steen kommer fortsätta leverera poäng tillsammans med Linnea Wallgren. Alltid folkfest i ICA-Maxi Arena.

5. Täby – Hur stort blir tappet av Jennifer Stålhult? Kommer Christian Mattsson klara pressen att leda de regerande mästarna? Forwardssidan är otroligt bra med bland annat Julia Croneld, Matilda Sjödin och nyförvärvet Agnes Wiklund. Moa Tschöp kommer fortsätta dominera, Sofie Rissveds är ett bra nyförvärv på backen och kan Alexandra Djurling hitta formen som i slutspelet kommer Täby kunna komma högre än femma.


6. Västerås Rönnby – Det är alltid lika säkert att Rönnby slutar 6:a som att julafton inträffar den 24 december här i Sverige. Defensivt har laget tappat spelare som Karin Nygren och Emma Hellberg men de kommer ställa upp med en bra backbesättning ändå. Offensivt såg det sådär ut förra säsongen trots skickliga spelare men jag tror det kommer släppa rejält i målskyttet under säsongen. Rönnby är ett starkt hemmalag och kommer ta väldigt många poäng i sin borg.
----------------------------------------

7. Sirius – Ännu en säsong har Sirius en stor spelaromsättning och många nya ska spelas in i laget. Nya huvudtränaren Mårten har gått ut hårt med att en realistisk målsättning är att sluta topp fyra, känner själv att målet borde vara topp åtta och slutspel. Sofie Paulsson och Evelina Sparf kommer tillbaka till spela efter sina skador förra säsongen. Natalie Hjertberg är en bra värvning men hur stort blir tappet av lagets hjärta Maria Schoeps-Jonsson och förra säsongens poängdrottning Anges Wiklund?


8. Jönköping – Har i princip samma lag som förra säsongen bortsett från Cajsa Elm som lämnar för Pixbo. Laget har en fruktad förstafemma med bland annat Micaela Lundmark och Felicia Glad men tror Ivarsson vill bygga upp en lika slagkraftig andraformation nu för att fortsätta lagets utveckling. Sofia Blixt gjorde en fin säsong i målet och hon kommer bli lika viktig i lagets jakt på slutspel.

9. Karlstad – Karlstad är ett mysterium som jag aldrig förstått mig på. Laget har enorm kapacitet och besitter stor kvalité men i slutändan lyckas man inte knyta ihop säcken. Både Amanda Berggren och Adina Augustsson valde att stanna kvar trots anbud från andra föreningar och Jessica Rolfö i målet är väldigt stabil. Kommer kämpa in i det sista om en plats 8a men räcker inte hela vägen denna säsongen heller.


10. Dalen – Nathalie Hjertberg, Sandra Törnqvist, Wilma Johansson och Frida Eriksson är tunga tapp för Umeålaget men laget har värvat unga och väldigt intressanta spelare som ersättare. Julia Näslund kommer kunna axla Nathalie, Elina Hirvi kommer göra poäng och Caroline Hansen är en stabil tvåvägsspelare som kommer göra det hårda jobbet. Laget nådde Slutspel förra säsongen, mycket tack vare en av Sveriges bästa målvakter i Matilda Wirthig och hon kommer behöva spela på topp av sin förmåga ifall laget ska kunna upprepa bedriften. Enligt mig får man ta en säsong där man bygger nytt för att nästa säsong kunna knipa en slutspelsplats igen.

11. Malmö – Även Malmö tappar spelare som har gjort otroligt mycket för laget under många säsonger men på två femmor är man bra. Ellen Rasmussen kommer fortsätta dominera även denna säsongen. Johanna Nilsson, Marlene Lennartsson, Jessica Jensen och Johanna Olsson är svåra att ersätta och Malmö har värvat in många unga spelare. De kommer behöva tid att komma in i tempot men en spelare som sticker ut bland nyförvärven är Andrea Gämperli från schweiziska mästarna Kloten-Dietlikon.
--------------------------------------------------------

12. Warberg – Andrea Envall lämnar för Pixbo och det kommer bli ett stort tapp för Warberg men viktigt att Therese Arneson kritat på nytt kontrakt. Man vill ta nästa steg och försöka blanda sig i kampen kring slutspelsplatserna men det blir att försöka hålla sig kvar i SSL, vilket jag tror laget klarar av. Man har ett bra försvarsspel och många spelare med SSL-rutin. Det kommer väga tungt i slutändan.

13. Nacka Wallenstam – Succélaget som gjort en raketklättring i seriesystemen. Som nykomlingar i allsvenskan förra säsongen gick man obesegrade och ska nu få testa vingarna i Superligan. Det kommer bli en stor omställning för detta unga lag och frågan är om de klarar den stora skillnaden. Vilde Rundfloen kommer bli en rolig bekantskap för SSL-publiken, otroligt mogen i sitt spel och besitter ett fint driv och bra bollbehandling. Offensivt kommer ett stort ansvar att ligga på Hanna Berg och Philippa Blom samt nyförvärvet Frida Svan från Hammarby. De kommer bli jämt i bottenstriden men tror Nacka kommer falla i slutändan.

14. Skoghall – Tyvärr Skoghall, det finns några spelare som absolut kommer göra avtryck i SSL som exempelvis Matilda Jansson och Julia Mossberg men som lag kommer man inte räcka till. Det kommer bli en ettårig sejour i SSL innan laget är tillbaka i allsvenskan igen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten