Malte Lundmark stod för en bra prestation under JAS Elit Cup där han ledde Falun till guld och blev utsedd till turneringens forward.
Foto: Per Wiklund

Falun vann JAS Elit Cup

ANNONS

Den gångna helgen avgjordes JAS Elit Cup i Örebro där 24 JAS-lag drabbades samman och Falun dominerade stort.

Några av Sveriges bästa JAS-lag på herrsidan var samlade i Örebro i helgen för att spela JAS Elit Cup. Falun dominerade stort och vann till slut turneringen efter att endast ha släppt in två mål på fyra slutspelsmatcher.
- Sammantaget gör vi en fin cup. Fösta matchen var en plattmatch men resten var bra. Försvarsspelet var det som såg bäst ut, säger Faluns storstjärna Malte Lundmark till Innebandymagazinet.

I finalen ställdes Falun mot Sundsvalls FBC och där tog dalmasarna en bekväm seger med 3-0 efter varsitt mål av Faluns SSL-spelare Emil Kalentun, Emil Ruud och Lundmark som avslutade målskyttet.
- Det var en stabil insats. Det var väldigt tryggt i försvaret, Sundsvall kom inte till mycket alls.

Faluns väg till guldet i JAS Elit Cup
Gruppspel
Falun-Lillån 6-6
Falun-Sirius 3-1
Falun-Lidingö/Älvsjö 9-2
Slutspel
Falun-Karlstad 5-1
Falun-Ingarö 5-1
Falun-Thorengruppen 1-0
Falun-Sundsvall 3-0


Förutom segern i turneringen kom Lundmark och två spelare till från Falun med i all star team och trots den stora Faludominansen så drar inte Lundmark allt för stora växlar av helgens framgångar.
- Det var en helt okej insats för att vara en försäsongsturnering.

Falustjärnan är bara 18 år och han har redan tagit en ordinarie plats i A-laget och spelat två säsonger i SSL. Till hösten har han även åldern inne för att spela JAS en säsong till vilket han kommer att göra.
- Jag kommer spela så mycket som möjligt är tanken. Det kommer förmodligen krocka mycket med SSL men när det går så är jag med.

Läs också:
All Star Team från JAS Elit Cup