Förbundskapten Hill omringad av två av helgens uttagna centrar.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen om valet av ersättare

ANNONS

Igår tackade två landslagsspelare nej till helgens Finnkamp och för Innebandymagazinet berättar förbundskapten Mikael Hill hur han tänkte när han kallat in sina två reserver.

Igår avslöjade Jönköpings Otto Weidman för Innebandymagazinet att han missar helgens Finnkamp på grund av en skada.
- Jag fick en tackling på min axel som jag fick lite mer besked om idag, och jag måste ställa in helgens landskamp, sa Weidman igår kväll till Innebandymagazinet.

Även Mullsjös Kasper Hedlund tvingas under gårdagskvällen att tacka nej till landslaget på grund av en skada och för Innebandymagazinet berättar förbundskapten Mikael Hill om varför:
- Det är en skada som sätter stopp för Hedlunds medverkan också. Vill ni veta mer är det bästa att prata med klubben om varför han är skadad.

Förbundskapten fick en hel del att fundera på igår kväll och idag presenterade han ersättarna till Weidman och Hedlund som blir Pixbo Wallenstams Gustav Fritzell och Växjös Markus Jonsson.
- Markus har ju varit med tidigare bland annat i VM men han missade Finnkampen i februari. Han har varit med av och till hela tiden under min tid som förbundskapten och han stod näst på tur om det skulle bli något avhopp på backsidan. Så det var ett logiskt val.

Hur tänkte du i bytet mellan Weidman som är center och Fritzell som är forward?
- Vi hade även tagit ut Svahn, Backby och Samuelsson som centrar förutom Weidman plus att vi har Rudd som kan spela center också. Så vi har bra täckning på den positionen. Så då valde vi att ta med Fritzell som har spelat mycket med oss både som höger- och vänsterforward. Så nu får vi lite mer alternativ än att ta in en renodlad center som Weidman. Gustav har gjort bra ifrån sig tidigare med oss och han var bra i Finnkampen i februari och hade ett bra läger i maj men föll på målsnöret senast. Men nu öppnade det upp sig en möjlighet för han och det ska bli spännande att se hur han förvaltar den.

På lördag möts Sverige och Finland på hemmaplan i Alingsås.
- Det ska bli jättekul att spela landskamp igen och framförallt på hemmaplan. Så jag känner mig förväntansfull och vi har allt klart hur vi ska matcha laget och så vidare. Vi har en bra bild av vad vi vill göra i helgen så vi är laddade.

Kan du redan nu avslöja någon startformation?

- Nja, vi har som sagt en tanke på hur vi ska starta på lördag men vi ska träna två träningar först och efter dem vet vi hur vi kommer att starta på lördag.

Läs också:
Stjärnan missar Finnkampen - kan tvingas till operation
Den här artikeln handlar om: