Nicklas Hedstål är ny tränare för säsongen i schweiziska Zug United.
Foto: swissunihockey och Zug
Landet runt

Hedstål om livet som proffstränare

ANNONS

Den förre AIK-tränaren Nicklas Hedstål berättar om första tiden som proffstränare nere i Schweiz.

Efter flera år som tränare i SSL och allsvenskan både på dam- och herrsidan tog Nicklas Hedstål chansen att testa på livet som proffstränare i Schweiziska Zug United. Han tog sitt pick och pack och flyttade ner till Zug för ganska så exakt en månad sedan.
- Fantastiskt roligt och bra på alla sätt har den första tiden varit. Många nya intryck och upplevelser både på och utanför planen, säger Hedstål till Innebandymagazinet.

Den första insatsen från Hedstål var i Czech Open för ett par veckor sedan där det inte gick allt för bra rent sportsligt. Det blev bara en vinst på planen men rent lagmässigt gjorde man stora vinster utanför planen.
- Första tiden är ju en relationsbyggarfas vilket vi får räkna Prag till. Jag gillar Czech Open men den kom lite tidigt i vår säsong detta år.

Sedan den förre AIK-tränaren landat i Zug så har han påbörjat att bygga om och bygga upp lagets grundspel, vilket tar lite tid.
- Gruppen jobbar hårt ihop och vi jobbar mycket med att etablera ett nytt grundspel det gäller både med och utan boll som är lite nytt för killarna så det kan ta lite tid men vi är absolut på rätt väg känns det som. Laget vill verkligen lära och det känns utmanande och spännande.

Förra helgen så var Zug på Sverigebesök då man spelade Falun Floorball Open och då hade spelet hunnit att sätta sig lite mer och det gick betydligt bättre. Bland annat spelade man 4-4 mot svenska mästarna Storvreta.
- Det var betydligt bättre på alla sätt och vis i Falun där vi hade kommit längre i vårat spelsätt och också nått en bättre fysisk nivå vilket avspeglar sig på resultaten såklart.

Hur fungerar livet som proffstränare i övrigt?
- Livet i övrigt är inget och klaga på Zug som stad är fantastisk med allt man behöver och omgivningarna och klimatet är perfekt så jag stortrivs. Närheten till Zürich med flygplatsen är också ett plus då det gör det enkelt för familjen att komma ner snabbt.

Nedan kan ni se alla målen som Storvreta News klippt till från matchen mellan Zug och Storvreta.

Den här artikeln handlar om: