Karlstad har kört skotträning två gånger i veckan under försäsongen för att öka effektiviteten i avsluten kommande säsong.
Foto: Per Wiklund

Karlstads hemliga vapen som ska ta dem till slutspel

ANNONS

Sedan Joacim Holmén tillträdde som ny tränare i våras har han drillat laget extra två gånger i veckan med en detalj som ska ta dem till slutspel.

Karlstad har ett par turbulenta år bakom sig med sparkade tränare och avhoppade spelare samt två raka missade slutspel. Nu har man tagit in den tidigare storspelaren Joacim Holmén som ny tränare för att vända den negativa trenden och hans första åtgärd var att höja träningsdosen rejält. Sedan har han även plockat in ett hemligt vapen.
- Sedan jag kom in i våras har vi kört flera pass mer i veckan och dessutom har jag drillat dem hårt med extra skotträning. Förutom fem fyspass i veckan har vi kört två extra pass med skotträning i veckan också. Det är viktigt att kunna nypa dit lägena när de uppstår och jag har sett stor förbättring på det, säger Holmén till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Först och främst gäller det dock att få tjejerna och tro på det vi gör och att de tycker att det är kul. Jag tycker laget varit för klena i försvaret så där har vi lagt mycket tid nu i början. Vi kommer nog backa hem lite mer i serien och kontra istället för att försöka föra matcherna. Det gäller att anpassa spelet efter de materialet man har och det har vi lagt mycket fokus på nu i början.

Vad har ni för målsättning kommande säsong?
- Vi har siktet inställt på slutspel och det är det vi har jobbat hårt för hela sommaren. Tycker det är en lagom nivå att sätta att vi ska till slutspel men när vi väl är där så är det klart att vi vill gå längre, men du vill ju alla lag som tar sig dit. Men för den skullen kan vi ju inte säga att vi siktar på att vinna guldet för det blir nog svårt. Men vi ska definitivt ta oss till slutspel.

Med en månad kvar cirka till premiären, hur ligger ni till?
- Jag vet faktiskt inte hur vi ligger till just nu. Det har sett bra ut på träningar och så men vi har inte börjat spela några matcher än. Vi har bara mött vårt HJ17-lag och då förlorade vi med 3-5 när de gjorde sista i öppen kasse. Men de var nyttigt att få möta killar som satte lite högre press än vad vi är vana vid.

Vilka tjejer har imponerat mest på dig så här långt?

- Jag tycker att Jessica Rolf är oerhört bra i målet och hon kommer vara väldigt viktig för oss i målet. Jag tycker att det är en spelare för landslaget. Amanda Berggren och Adina Augustsson är två spelare som också är väldigt bra. De tre har imponerat mest på mig hittills.

Vilket lag ser du mest fram emot att möta och varför?

- Det är IKSU. Det är ju Sveriges bästa lag även att de förlorade lite oväntat senast. Vet inte vad det berodde på, de var väl inte vana med att förlora. Det är ett bra lag med bra spelare på alla positioner så det ska bli kul att möta dem.