Om cirka två veckor kommer Warberg förstärkas av en tjeckisk spelare med U19-landslagsmeriter.
Foto: Christofer Axelsson

Nytt arbetssätt ska få Warberg att lämna bottenträsket

ANNONS

Warbergs nya tränare Pelle Körberg vet hur han ska göra för att få laget att ta nästa steg i utvecklingen.

Under sina tre år i SSL har Warberg fått kämpa för sin överlevnad varje säsong. Inför den kommande säsongen har man bytt tränare och in har den tidigare ordföranden i föreningen Pelle Körberg klivit. Med ett tydligare lagspel och sammanlänkade roller ska han få Warberg att lämna bottenträsket bakom sig.
- Jag hoppas att vårt nya arbetssätt ska betala sig och det känns som alla tjejer är med på det. Vi har gjort en hel del förändringar men det har slagit bra ut, säger Körberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi fick bra svar förra helgen när vi besegrade Jönköping i en träningsmatch. Det var bra besked som bekräftade att vi ligger rätt just nu. Men vi har vissa saker som vi fortfarande ligger efter med och vissa saker som vi ligger före med. Men överlag känns det som vi ligger i fas med vår plan.

Vad har ni för målsättning kommande säsong?

- Vi har faktiskt ingen målsättning. Vi vill inte skaffa oss en ryggsäck som fylls med prestationsångest för att vi måste nå vissa mål. Istället jobbar vi med prestationsmål som vi ska nå på varje träning och match. Når vi dem så får vi det lyftet som vi tänkt oss i år. När vi började kände vi att det låg alldeles för mycket ryggsäckar med gamla uttalande och dem ville inte vi släpa med oss. Det är bara massa förväntningar och kravbilder som gör att det låser sig för spelarna om de inte införlivas. Jag tror inte på den modellen för det blir bara massa snack men ingen verkstad. Nu har vi prestationsmål istället och det handlar bara om verkstad och förhoppningsvis hjälper det oss att nå bra resultat.

Vilka spelare har imponerat mest på dig så här långt?
- Det är väldigt många så jag kan inte lyfta fram någon enskild. Hela försäsongen har handlat om individuell utveckling och alla spelare har utvecklats massor. Det syns på alla tester och det syns på agerandet ute på planen så jag är jättenöjd med alla spelare än så länge.

Vilket lag ser du mest fram emot att möta och varför?
- Det är IKSU helt klart. De straffade oss hårdast förra året så vi har revansch att utkräva. Där ska vi fan visa lite "guts n glory" och att vi tusan ska stå upp. Sedan kanske vi inte är redo att spöa dem men vi ska i alla fall ge dem en match. Så den fajten ser jag väldigt mycket fram emot.

Det har varit väldigt tyst från Warberg håll under silly season och man har bara värvat in en comebackande back i Jeanette Nilsson. Medans man har tappat sin fixstjärna Andrea Envall till Pixbo. Dock så håller man på att göra klart med en tjeckisk tvåvägsspelare vid namn Dagmar Sura som har meriter från U19-landslaget.
- Det är så mycket byråkrati runt omkring just nu med internationella övergångar och allt möjligt. Men hon vill spela med oss och vi vill ha hit henne. Förhoppningsvis så är hon klar inom de närmaste två veckorna, vilket känns oerhört spännande.

Sura har redan landat i Warberg och tränat med laget i fyra veckor.
- Det är en oerhört proffsig spelare som kommer spela mittfältare hos oss men hon kan även vara back. Det är en bra tvåvägsspelare som vet vad hårt jobb innebär. Det är en riktigt bra fajter som alltid är på gott humör.