Emil Ruud i Falutröjan i finalen i Czech Open.
Foto: Per Wiklund

Supertalangen om första tiden i Falun

ANNONS

Emil Ruud berättar om första tiden i Falun och hans tankar inför kvällens träningsmatch mot Sirius.

Ett av svensk innebandys mest spännande framtidsnamn har bytt lag under silly season och för två helger sedan gjorde Emil Ruud sina första framträdanden i Falutröjan i Czech Open.
- Första tiden har varit positiv. Det var ett väldigt smidigt sätt att komma in i laget under Pragresan, säger Ruud till Innebandymagazinet.

Den 01-födde talangen fick mycket speltid nere i Prag och på sju matcher stod han för fyra mål och tre assist. Ett av målen kom dessutom i finalen mot SV Wiler Ersigen, som Falun vann till slut på straffar.
- Jag är nöjd med Pragresan både offensivt och defensivt men de kan såklart bli mycket bättre.

Flytten från Örebro till Falun innebär att Ruud återförenas med sin gamla radarpartner Malte Lundmark som är lika gammal som Ruud men som flyttade till Falun redan för två år sedan. De båda 01:orna var Örebros stora stjärnor och härförare när Örebro vann SDF-SM för första gången någonsin 2018. På sju matcher gjorde Ruud 27 poäng och Lundmark gjorde 31.
- Det är såklart jättekul. Vi är jättetighta både utanför och på planen så det känns fint att bo i samma stad och spela i samma lag igen.

Ett annat framtidsnamn som också blivit värvad till Falun inför denna säsongen är Victor Wettergren som är ett år äldre än Ruud. Även om det är två unga stjärnor in the making som har poängmakeriet som sitt stora signum råder det ingen intern kamp nu i början för att visa upp sig enligt Örebroaren.
- Vi spelar i samma lag så det är ingenting man fokuserar på. Sen är det självklart att man vill bidra till laget med poäng under matcherna.

Ikväll klockan 18.30 får Ruud chansen att visa upp sina skills för hemmafansen för första gången då Sirius kommer på besök.
- Det ska bli roligt att mäta sig med ett SSL-lag för första gången denna säsongen. I Prag mötte vi lite lag från Schweiz och Tjeckien så det ska bli intressant att möta Sirius idag.