Sök
 
Julia Zachrisson (9) och Annie Bokelund (7) i RIG Umeå från Czech Open för ett par helger sedan.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan herr

Årets upplaga av RIG Umeå blir dubbelt unik

Två avhopp från årskurs 2 på RIG Umeå har föranlett två unika intagningar som aldrig tidigare skett i skolans historia.

Två damspelare på RIG Umeå har valt att kliva av utbildningen efter första läsåret och det är Sanja Johansson, som bytt till NIU istället och Linnéa Hammar som valt att flytta hem till Uppsala igen. Ett tunnare utbud av 02-tjejer har gjort att RIG istället har valt att ersätta de två spelarna i årskurs två med en extra 01:a och en extra 03:a. Det är första gången i skolans historia där man plockat in nio spelare i en årskurs och alla tackat ja direkt. Det har heller aldrig hänt att man plockat in en spelare till RIG i årskurs tre.
- Vi fick fundera på hur vi skulle göra; ifall det var viktigare att ta in specifikt 02:or eller om det fanns någon annan bättre variant, säger tränare Peter Svensson Hörnsten till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Rätt snart kom vi fram till att vi hade en jättebra 03-kull men att det också fanns en tjej på uttagningen som vi egentligen ville ta in. Hon var lite för blyg i spelet då men vi kände att hon kunde mycket bättre än det hon visade upp. Så då bestämde vi oss för att ta in en nionde spelare i årskurs ett istället.

Det vållade tränarstaben en hel del bryderi hur de skulle ersätta Linnéa Hammar med tanke på att det är en duktig poängspelare.
- Hon var ju en spetspelare på flera sätt och en viktig kugge i vår förstakedja i allsvenskan redan förra året. Hammar, Nellie Öhgren och Julia Zachrisson var ju ruggigt bra tillsammans. Så när vi tappade Hammar tappade vi inte bara en duktig forward och en bra tjej utan tappade även en väl fungerande kedja. Även om vi är en individuellt inriktiad utbildning så måste vi ändå tänka på att vi får ihop laget. Så vi kände att vi behövde ersätta henne med någon som är duktig framåt och som skulle kunna våga kliva fram relativt omgående.

En annan aspekt i valet av ersättare var att terminen börjar med ett väldigt tidigt SM-kval.
- Det kommer jätte, jättetidigt i år och där kan vi åka ur utan att det skulle vara något konstigt. Vi möter regerande mästarna Thorengruppen (IKSU Ungdom) och Örnsköldsvik i kvalet samt outsidern Umeå Västra. Det är tre lag som alla skulle kunna ta medalj men nu kommer två lag inte gå vidare. Det är verkligen tufft. Med tanke på hur våra förutsättningar förändrats så kändes det som att laget behövde ytterligare styrka längst fram för att ge en bra balans. Eftersom vår offensiv nu kommer få starta om från noll så tänkte vi att vi behövde få in någon offensiv spelare med lite mera erfarenhet.

Lösningen blev Lovisa Thorsander, en 01:a som tillsammans med Matilda Lindgren (En av RIGs bästa spelare) gjorde Prao hos RIG innan deras årskull hade uttagning. Men när det var dags för uttagning så sökte aldrig Thorsander till RIG.

- Hon gjorde ett väldigt bra intryck på oss när hon Prao och sedan dess har vi haft koll på henne. Så vi ringde upp henne och frågade om hon var intresserad att flytta från Nykvarn upp till oss för att gå sista året på gymnasiet hos oss, och redan vid första samtalet kände jag att hon skulle hoppa på. Hon ser det här som ett äventyr och en utmaning samt givetvis en möjlighet att utveckla sin innebandy.

Svensson Hörnstens första intryck stämde bra och Lovisa valde att tacka ja. Ett beslut som RIG-tränaren tror kan hjälpa Thorsander vidare i karriären – med drömmen att få spela U19-VM.
- Faller allt väl ut så tror jag att hon kan ta en plats i U19-truppen, så duktig är hon. Hennes chanser att ta sig dit tror jag ökar nu när hon får spela på en högre nivå med och mot tuffare spelare. Vi ser samtidigt henne som en tjej som kommer utveckla vårt anfallsspel väldigt mycket och förhoppningsvis blir det positivt för alla parter.

- Sedan är vi medvetna om att vi ”bara” blir sex spelare i årskurs tre nästa år. Det brukar vara tufft, framför allt i Allsvenskan när de äldre är få till antalet. Men där tror och hoppas vi att våra duktiga 03:or då är redo att ta ett stort ansvar och att vi då får utdelning på att vi har nio starka kort där. Så sammantaget hoppas vi att de här lösningarna ska lösa de problem som det medför att tappa spelare mitt i utbildningen.

RIG Umeå 2019/20
03:or
Maja Lindsjö
Juni Söderqvist
Stina Johansson
Hanna Modigh
Cajsa Alm
Ella Johannesson
Hilma Ahnlund
Thea Lindén
Thea Löfborg

02:or
Joanna Hjelm
Stina Callerfjord
Nellie Öhgren
Emmy Engman
Ellen Hansson
Malin Lindgren

01:or
Annie Bokelund
Julia Zachrisson
Matilda Lindgren
Vilma Nilsson De Gysser
Ebba Bognesand
Hanna Svanström
Lovisa Von Fircks
Ida Waern
Lovisa Thorsander
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten