Figge Olsson i full action coachandes sina Nackatjejer.
Foto: Calle Ström

Nacka Wallenmstam skiljer sig från tidigare nykomlingar

ANNONS

Nackas tränare har analyserat fram varför så många nykomlingar åker ur SSL och ska inte gå i samma fälla. Istället är siktet inställt på att gå till slutspel.

Sagolaget Nacka Wallenstam som gått från Dam4an till SSL på fem år börjar om cirka en månad på ett nytt kapitel på sin magiska resa med debut i SSL.
- Tjejerna har gjort en jättebra försäsong men vi är lite för få. Vi skulle behövt en eller två spelare till så vi letar fortfarande efter dem. Vi ska snart spela Kallsta Open så då får vi reda på hur pass bra vi står oss, säger lagets tränare Figge Olsson till Innebandymagazinet.

Förra säsongen var Nacka nykomlingar i allsvenskan och helt uträknade på förhand. Det slutade med att man sprang igenom serien helt obesegrade. När Stockholmarna nu debuterar i SSL har man inte den gamla vanlig målsättningen som en nykomling brukar ha.
- Det är ju världens tråkigaste målsättning att bara hålla sig kvar. Även om det kanske är realistiskt så vill vi sikta högre och vi har sagt att vi ska ta oss till slutspel.

Figge har analyserat de senaste årens nykomlingar och kommit fram till varför de oftast bara är uppe och vänder i högstaserien.
- Det som lagen åkt ur på är att de har tappat alla sina äldre spelare när de gått upp. Men vi har lyckats att behålla alla spelare som vi vill behålla. Vi tappade några äldre men har lyckats få in ett par mittemellangamla spelare. Så vi har en starkare trupp nu än när vi spelade i allsvenskan. Tidigare nykomlingar i SSL tycker jag har haft starkare lag i allsvenskan än när de väl gått upp. Så eftersom vi har starkare trupp nu så tror jag att vi kan bjuda upp till dans och slutspel känns inte alls omöjligt.

Nackas nyförvärv
Ebba Hansson, forward
Matilda Wester, forward
Cornelia Jansson, back
Frida Svan, forward
Johanna Arvidsson, back
Veronica Jansson, forward


- Jag är väldigt nöjd med alla nyförvärv men Frida Svan och Ebba Hansson är två spelare som jag skulle vilja lyfta fram lite extra som har imponerat väldigt mycket. Svan gör mål på det mesta och Hansson kan allt och man kan spela henne på vilken position som helst.

Vilket lag ser du mest fram emot att möta och varför?
- Täby såklart. Det första riktiga Stockholmsderbyt på länge. Det är på tiden med ett Stockholmsderby igen och vi känner ju de flesta spelarna väl.

Är det stor rivalitet mellan klubbarna?

- Nej det har det inte varit historiskt men det får väl bli det nu, skratt. När vi låg längre ner i seriesystemet så var Täby lite av förebilder där vi samarbetade genom att några av våra spelare tränade med dem och några Täbyspelare kom ner till oss som förebilder.