Ska Endres första kvinnliga huvudtränare bli först med att ta laget till SM-final?
Foto: Endre och Per Wiklund

Efter 15 raka slutspel ska Endre ta nästa kliv

ANNONS

Det har pratats om SM-guld på Gotland i flera år nu men efter tre raka uttåg i kvartsfinal mot Täby ska en gammal klubbikon försöka lotsa laget hela vägen till Globen.

2003 flyttade en då 24-årig tjej från Kristinehamn till Gotland för att spela innebandy i Endre. Första säsongen var hon med och sköt upp Gotlänningarna till den högstaserien för första gången och sedan dess har Endre blivit kvar i högstaserien och man har gått till slutspel alla 15 säsonger.

Men för Sabina Wedberg blev det bara nio säsonger i högstaserien innan hon trappade ner efter 262 matcher i den gula tröjan säsongen 2012/13. Men till hösten gör hon comeback igen som Endres första kvinnliga huvudtränare och SSL:s enda kvinnliga huvudtränare.
- Det är jättekul och inspirerande att få äran att träna laget i mitt hjärta. Man har ju stått vi sidan av nu ett par år och på läktaren är man ju alltid världens bästa coach, säger Wedberg till Innebandymagazinet med ett skratt och fortsätter:

- Att få ta steget ner från läktaren och förverkliga de idéer man haft ska bli skitkul.

Med lite drygt en månad kvar till seriepremiären, hur ligger ni till just nu?
- Det är svårt att säga då jag inte har något att jämföra med. Men det känns bra, alla är på plats och det är smarta tjejer och alla har tagit till sig det vi har förändrat på ett bra sätt. Så jag känner mig väldigt trygg just nu.

Vad är det ni har förändrat?

- Det vill jag inte avslöja i media utan de får de andra coacherna lista ut när vi möts istället, skratt.

Endre har som sagt gått till slutspel 15 raka säsonger men man har bara gått till semifinal som längst vid tre tillfällen. De andra 12 gångerna har resan tagit slut i kvarten.
- Vi ska diskutera vår målsättning inom laget på vårt träningsläger nästa vecka. Men jag har alltid haft som mål att ta ett SM-guld. Jag vill vinna varje match annars hade jag inte hoppat på detta uppdrag. Men vi ska diskutera i laget först vad vi siktar på innan vi går ut med någon offentlig målsättning för kommande säsong.

Vilken spelare har imponerat mest på dig så här långt?
- Det är många spelare som har imponerat så här långt men om jag är tvungen att lyfta fram bara en skulle jag säga Elin Roos. Hon har imponerat stort på mig både på planen och utanför. Det är en väldigt klok spelare och hon förstår innebandy på ett väldigt bra sett. Men alla har imponerat och det är en väldigt bra trupp som det är väldigt kul att jobba med.

Endres digra slutspelsfacit
04/05 : Kvartsfinal ─ IKSU ─ 0-2
05/06 : Kvartsfinal ─ Falun ─ 0-2
06/07 : Kvartsfinal ─ Falun ─ 0-2
07/08 : Semifinal ─ IKSU ─ 0-2
08/09 : Kvartsfinal ─ Falun ─ 0-2
09/10 : Semifinal ─ IKSU ─ 2-3
10/11 : Kvartsfinal ─ Mora ─ 2-3
11/12 : Kvartsfinal ─ Mora ─ 2-3
12/13 : Kvartsfinal ─ Mora ─ 2-3
13/14 : Kvartsfinal ─ Rönnby ─ 0-3
14/15 : Kvartsfinal ─ IKSU ─ 2-3
15/16 : Semifinal ─ Pixbo ─ 0-3
16/17 : Kvartsfinal ─ Täby ─ 2-3
17/18 : Kvartsfinal ─ Täby ─ 0-3
18/19 : Kvartsfinal - Täby - 2-3