Warberg är tillbaka i Svenska Superligan efter två år i allsvenskan.
Foto: Magnus C. Lydahl

Warberg matchar mot SSL-motstånd innan seriepremiären

ANNONS

Säsongen 19/20 innebär slutet på en tvåårig sejour i allsvenskan för Warbergs del och en återkomst till Svenska Superligan, och inför återkomsten matchar Warberg nästan uteslutande mot just SSL-motstånd.

Seriepremiären i SSL 19/20 kryper allt närmare. Och för Warberg innebär det en återkomst till Svenska Superligan, en återkomst man förberett sig för under sommarens försäsong.
- Vi är jättenöjda med hur det har gått. Vi har följt den plan som vi har satt upp från början och jobbat utefter den, vi är där vi ska vara just nu, säger Warbergs tränare Kent Göransson till Innebandymagazinet.

Warberg ska spela sex träningsmatcher innan seriepremiären, och det är nästan uteslutande mot SSL-motstånd.
- Det är ganska lokala lag i omgivningen som vi har mött nästan de flesta gånger under de sista åren. Vi byter väl lite att nästa gång är vi i Varberg och sen Höllviken, just Höllviken har vi mött varje år och Pixbo brukar vi möta. Det är väl dels att det är bra motstånd för oss som ger oss värdemätare och sen ligger vi nära varandra.

Warberg IC försäsongsmatcher
24 Augusti: Höllviken (SSL) - Warberg (SSL)
25 Augusti: Warberg (SSL) - Lindås Rasta (All)
1 September: Helsingborg (SSL) - Warberg (SSL)
4 September: Warberg (SSL) - Pixbo Wallenstam (SSL)
11 September: Warberg (SSL) - Växjö (SSL)
14 September: Warberg (SSL) - Jönköping (SSL)

Men som nykomlingar i SSL kan Warberg förvänta sig att inte ha lika mycket boll som man hade i allsvenskan, det är dock inget man pratat om ännu.
- Inte ännu, där kan vi säga att vi inte riktigt hunnit så långt och pratat i den terminologin. Vi måste jobba med vårt spel och de delar vi vill bli bättre på, och det är där vi lagt fokus.

Vad vill du se under de kommande försäsongsmatcherna?
- Jag vill se att vi håller oss till den plan vi gjort utan att behöva göra radikala förändringar, sen blir det alltid justeringar. Att vi uppträder som vi gjort de senaste säsongerna och att vi tar oss an uppgifterna som står närmast.