Storvreta ställs mot Falun i första omgången av SSL den 24:e september.
Foto: Per Wiklund

Harnesk: ”Mer vältränade än någonsin”

ANNONS

Storvreta inleder försäsongsmatchandet imorgon med att ställas mot Mullsjö i Nyköping, och det är ett Storvreta som kommer från ett tufft försäsongsschema.

Svenska mästarna Storvreta startar sitt försäsongsmatchande på söndag när man då gästar Rosvalla Arena i Nyköping för att möta Mullsjö. Och även om det fortfarande är försäsong så finns det ingen tvekan om vart fokus ligger för Storvreta.
- Jag tror att det handlar om att kunna hitta vägar att vinna under försäsongen. Vi vill vinna precis som alltid, men sen om man förlorar matchen så är det inte hela världen, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.

Storvreta har annars haft en tuff försäsong där det inte varit så mycket ledigt för spelarna.
- Den har varit bra. Det var kort vila efter SM-finalen på tre veckor och sen har spelarna gjort ett enormt imponerande jobb med att gå framåt. De har fått personliga program av fystränaren och det har sett väldigt bra ut.

Storvreta IBK - försäsongsmatcher
18 Augusti: Mullsjö (SSL) - Storvreta (SSL)
24 Augusti: Storvreta (SSL) - Bohemians (Tjeckien)
24 Augusti: Zug United (Schweiz) - Storvreta (SSL)
14 September: Storvreta (SSL) - Happee (Finland)
15 September: Storvreta (SSL) - Happee (Finland)

Harnesk gör sitt andra år som huvudtränare för Storvreta och har stora förhoppningar inför säsongen 19/20.
- Jag hoppas på att man kommer få se ett Storvreta som kommer bli ännu bättre, bättre än någonsin. Spelarna har tränat brutalt bra under sommaren och är starkare och mer vältränade än någonsin.

Vad säger du annars om årets säsong av SSL?
- Svårt att säga. Det blir en norrgrupp som är väldigt stark, sen går innebandy alltid framåt så det blir säkert jättetufft.