Nybildade Team Thorengruppen fick en smakstart på säsongen när man gick vidare till DM-final i Västerbotten.
Foto: Elsa Nilsson

Thorengruppens skrällvinst över Dalen i DM

ANNONS

Allsvenska Team Thorengruppen IBK stod för en rejäl skräll i går när man slog ut SSL-laget IBK Dalen ur DM-semifinalen i Västerbotten.

IKSU ungdom har som bekant flyttat över sin verksamhet till Thorengruppen och bildat Team Thorengruppen IBK med målet att ta sig upp till SSL. Huvudtränare för det nybildade laget är Christoffer Suominen som trivs bra på sitt nya jobb.
- Jag har haft en bra första tid, med spelare och ledare som verkligen brinner för sporten och laget, säger Suominen till Innebandymagazinet.

Säsongen startade även på bästa sätt då man igår skrällvann över SSL-laget IBK Dalen i DM-semifinalen med 3-2 på övertid. Suominen själv var inte på plats med fått matchen refererad för sig av ledarkollegorna.
- Det var en typisk försäsongspremiär för oss. Dalen vinner skotten och det märks att de har fler matcher i benen. Vi visar dock vinnarmentalitet och vänder underläge 2-1 till seger 3-2 och det tar vi naturligtvis med oss. Sedan finns det givetvis många detaljer som vi behöver arbeta vidare med, men även delar som är bra.

Nora Parkle prickade in segermålet i sudden och segern är ett bra tecken på att Thorengruppen menar allvar med sin SSL-satsning. Men hur bra är egentligen laget med tanke på att de vinner över Dalen så här tidigt på säsongen?
- Det återstår att se. Vi har startat en process där vi vill skapa en elitmiljö, som ger spelarna möjligheten att utvecklas både kollektivt och individuellt. Vi vi utvecklas och ta steg träning för träning och vecka för vecka.'

Periodsiffrorna Dalen-Thorengruppen
0-1 Emilia Dahlquist (Tilde Jonsson)

1-1 Henny Hägglund (Camilla Lundin)
2-1 Isa Jonsson (Clara Forssén)

2-2 Amanda Strömberg

2-3 Nora Parkle (Johanna Spetz)