”Vi är väldigt ledsna över att det blivit såhär, men nu ser vi framåt.”
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Styrelsen svarar - ”Tvingades då till att fatta ett beslut”

ANNONS

Vimmerby IBK:s styrelse ger sin syn på situationen som uppstått med den sparkade tränaren Jonas Karlsson.

Det var i måndags kväll som tränaren Jonas Karlsson fick sparken från Herr2an-klubben Vimmerby IBK efter bara några månader vid posten. Bakom uppbrottet låg det faktum att samarbetet mellan Karlsson och den andra tränaren Michael Elmér inte funkat och de båda hade olika syn på hur den kommande satsningen skulle se ut. Karlsson beskrev själv situationen där han fick sparken som ”En yxa i ryggen”.

Till Dagens Vimmerby har Vimmerby IBK:s styrelse nu svarat genom ett sms om det som hänt.
- När vi i våras gav uppdraget till Jonas Karlsson och Michael Elmér som tränare för herrlaget i VIBK såg vi framför oss ett samarbete som skulle fungera mycket bra, med kompletterande kompetenser, fast jämbördigt ansvariga. Under sommaren har det dock visat sig att det i vissa punkter råder stora skillnader i uppfattningar. Efter ett antal möten stod vi vid ett vägskäl där det stod klart att ett fortsatt samarbete i denna konstellation inte var möjlig, skriver Vimmerbys styrelse i ett sms till Dagens Vimmerby och fortsätter:

- Vi tvingades då till att fatta ett beslut att endast behålla en tränare. Det var inget roligt beslut att ta, det har innehållit mycket vånda och samtal och det var inte solklart hur utslaget skulle bli. Oavsett vem av de två som skulle lämna så skulle vi bli av med värdefull kunskap, kompetens och personlighet. Efter mycket funderande och diskussioner beslöt styrelsen sig för Elmér som tränare för VIBK A-lag. Vi är väldigt ledsna över att det blivit såhär, men nu ser vi framåt.

Läs mer
Sparkade tränaren - ”En yxa i ryggen”
Den här artikeln handlar om: