"Jag hade tid kvar på kontraktet och ville ta chansen att spela i SSL, det blev ett sent besked till klubben, men till slut så löste det sig."
Foto: Privat

Offensiv back blir Visbys femte nyförvärv

ANNONS

Nu är det klart att Filip Nilsson, närmast från Bollnäs, ansluter till Visbys SSL-trupp.

Filip Nilsson spelade på dubbellicens under förra säsongen för Hudik/Björkberg i allsvenskan och är en spelare med förflutet i RIG Umeå där han bland annat spelade med Martin Stolt och Kasper Broby, som numera huserar i Visby.

Fredrik Holmgren, chefstränare:
- Filip känner jag till bra från hans tid hos mig på RIG. Där kunde vi använda honom på flera sätt och han spelade på både back och forward. Hans styrkor sitter i det offensiva spelet och är därmed van att göra poäng. De senaste säsongerna har han utvecklat både fysiken och det defensiva spelet. Hos oss kommer han spela back, så jag förväntar mig en bolltrygg Filip som vågar utmana och hoppas att vi även får se en stark bollvinnare.

Filip Nilsson:
- Känns otroligt roligt och inspirerande att få vara med på den här resan Visby har påbörjat! Jag kommer försöka bidra med min fart och speluppfattning.

Det var en lite långdragen förhandling mellan klubbarna och en del skriverier i media, vad var det som hände?
- Jag hade tid kvar på kontraktet och ville ta chansen att spela i SSL, det blev ett sent besked till klubben, men till slut så löste det sig. Jag är tacksam gentemot FBC Bollnäs att det gick att lösa så nu blickar jag framåt och ser verkligen fram emot att få testa vingarna i Superligan.

Källa: Pressmeddelande