"En oslipad diamant som vi hoppas på att kunna förädla i vår miljö."
Foto: Ludvig Nilsson/IBK Lund

En av Skånes största innebandytalanger byter lag

ANNONS

IBK Lund har gjort klart med ett spännande nyförvärv. Talangen Filippa Philipsson Eriksson, född 2003, ansluter till hösten.

Filippa Philipsson Eriksson ses som en av Skånes största talanger av spelare födda 2003. Hon kommer närmast från FC Helsingborg där hon stod för en stark fjolårssäsong i Juniorallsvenskan. 34 poäng, fördelat på 11 mål och 23 assist, slutade hon på.
- Hon har en bra teknik och ett spelsinne som sticker ut. En oslipad diamant som vi hoppas på att kunna förädla i vår miljö. Gjorde dessutom en hel del poäng i Helsingborgs JAS förra året, säger Lunds huvudtränare Johan Gustafson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Filippa har kört på bra under försäsongen, det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta på planen i höst.

Tanken är att hon ska spela både i JAS och Allsvenskan.
- För min del kom Filippa lite som en blixt från klar himmel. Det var ingen spelare jag på tidigare hade någon speciell koll på. Men väldigt snabbt såg man vilken talang och potential det finns i henne, menar assisterande tränare Ludvig Nilsson och fortsätter:

- Hon har fina handleder, god speluppfattning och är klok i sina värderingar. En playmaker som kommer vara viktig för Lund i, förhoppningsvis, flera år framöver.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.