Vet ni inte vad en hybridtalang är för något så får ni kolla in när Hagundas senaste nyförvärv lirar innebandy i höst.
Foto: Hagunda IF

Hagunda har värvat innebandyns första hybridtalang?

ANNONS

Hagunda värvar SSL-kvalmotståndarnas bästa målskytt i kvalet

SSL-jagande Hagunda har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv inför den kommande säsongen och Uppsalalaget passar även på att införa ett nytt ord som ska försöka ge värvningen en rättvis beskrivning.
- Det är inte varje dag man får använda ordet hybridtalang. Faktum är att det är tveksamt om ordet ens finns. Men i fallet Isak Bengtsson passar det bra. En hybridspelare är på sportspråk någon som kan bemästra flera olika positioner och roller, och en talang vet alla redan vad det är. Nyförvärvet Isak är alltså både och. Helt enkelt en hybridtalang, skriver Hagunda i ett pressmeddelande.

Hybridtalangen Bengtsson som är född 2000 spelade förra säsongen med seriekonkurrenten Salem där han gjorde 8 mål och 5 assist under grundserien och 3 mål i SSL-kvalet.
- Jag skulle säga att jag är en allround spelare. Jag kan spela på alla positioner och jag bidrar inte bara med min innebandy, utan även med bra inställning och hårt jobb i alla lägen. Jag har även bra spelförståelse och ett hyfsat bra skott som jag hoppas få mycket användning av och på så sätt bidra med många poäng.

De tre målen i SSL-kvalet kom just mot Hagunda men det hade ingen större betydelse då Hagunda vann hyfsat enkelt i två raka matcher. Dock är det noterbart att Bengtsson stod för 37,5 % av Salems alla kvalmål.
- Det jag minns är det var två tuffa och jämna matcher i grundserien, sedan att vi blev hyfsat överkörda i kvalet där vi gjorde två svaga insatser mot ett väldigt starkt Hagunda!

Sportchefen Erik Jällrud om värvningen:
- En redan stark trupp blir nu ännu starkare. Isak är redan idag en toppspelare i Allsvenskan men hans potential sträcker sig långt mycket längre än så. Isak har utöver sina egenskaper på planen rätt träningsmentalitet och inställning för att vara en ledande spelare i dagens Hagunda IF. Vi är väldigt glada och stolta över att Isak är ombord och ser fram emot att följa och stötta hans utveckling kommande säsonger.

Hagundas Silly Season
Klara in:
Erik Roos, back
Mattias Jansson, forward
Henrik Wahlström, center
Anton Uhlin, back
Fabian Karlstén, tränare
Magnus Adolfsson, tränare
Adam Nilbrink, back
Isak Bengtsson, back

Klara ut:
Martin Holgersson, back
Stefan Karlsson, ass tränare
Mårten Pederson, tränare
Oskar Ohlström, back
Jesper Svärd, forward
Joel Ahlin, forward
Christoffer Gustavsson, forward
Martin Holm, back

Förlängt:
Niklas Wik, forward
Jakob Arvidsson, forward
Mikael Hast, forward