Oscar Magnusson vann interna poängligan i Tyresö Trollbäcken på 18+11 vilket räckte till en tredje plats i poängligan i grupp E.
Foto: Lars Ullström

Grupp E en uppgörelse mellan två bittra antagonister

ANNONS

Grupp E i herrarnas Juniorallsvenska kommer bli intressant och följa kommande säsong. Framförallt att pajkastningen redan börjat mellan gruppens två stora favoriter.

Förra säsongen så handlade grupp E i herrarnas Juniorallsvenska om en uppgörelse mellan Ingarö IF och Tyresö Trollbäcken. Ingarö vann den duellen i tabellen och vann serien med 7 poäng före TT. I poängligan så var det dubbelt Ingarö i toppen följt av två TT-spelare där den som gjorde mest poäng för TT var Oscar Magnusson. Mycket talar för att kommande säsong kommer bli en ny uppgörelse mellan de båda antagonisterna.
- Våran grupp tycker jag ser rätt så svag och ojämn ut sätt till pappret iallafall om man jämför med många andra grupper, säger Magnusson till Innebandymagazinet.

Juniorallsvenskan E Herrar
Djurgårdens IF IBS
Ekerö IK
Hammarby IF IBF
IBF Offensiv Lidingö/Älvsjö AIK
Ingarö IF
Tungelsta IF/Västerhaninge IBK
Tyresö Trollbäcken IBK
Vendelsö IK
Åkersberga IBF


- Gruppens favoriter skulle jag säga är TT och Ingarö ingen, inget snack om det. Vi i TT har en stabil stomme med 01:or som kryddats med ett par nyförvärv. Och Ingarö har ett väldigt starkt lag på pappret men sen hur man lyckas få ihop det som lag med 500 nyförvärv blir intressant och se. Sen så vet jag inte vad Lidingö/Älvsjö lyckas koka ihop men de kommer nog vara där uppe och fightas också.

Förra säsongen så stod TT-stjärnan för 18 mål och 11 assist, en poängskörd som ska bli betydligt större kommande säsong.
- Jag skulle beskriva mig själv som en ganska allround innebandy spelare som är stark i försvarsspelet och även ganska snabb. Men skulle dock behöva göra mer poäng och bli mer teknisk.

Vilken SSL-spelare är du mest lik i spelsättet?
- Är nog ganska lik Victor Anderson, han är allround och gnuggar lite som jag.

Vad har du för personliga mål kommande säsong och i framtiden?

- Har inga riktiga mål inom innebandyn jag spelar innebandy för att det är kul och sen får vi se vart det leder.

Som sagt mycket talar för att grupp E kommer bli en uppgörelse mellan Tyresö Trollbäcken och Ingarö igen. TT-stjärnan kunde inte hålla sig från att slänga in en pik mot Ingarös alla nyförvärv och om någon timma svarar Ingarös storstjärna Liam Åström med att såga Tyresös upplaga i år, missa inte det.


Läs också:
Gruppindelningen till herrarnas JAS 2019/20