12 mål och 14 assist gjorde Nacka Wallenstams senaste nyförvärv förra säsongen i Dam1an.
Foto: Mårten Engström

Sjätte nyförvärvet klart för Nacka Wallenstam

ANNONS

SSL-nykomlingen fortsätter med att värva in guldkornen från Stockholmsområdet i hopp om att bygga ett kommande topplag på sikt.

SSL-nykomlingarna Nacka Wallenstam har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv och precis som tidigare följer denna värvning Nackas tydliga mönster. Denna gången är det dock inte en regelrätt värvning då man skrivit dubbellicens med Veronica Jansson och Hässelby. En 17-årig lovande talang som var lagkapten i Stockholm som tog SDF-SM-guld tidigare i år.
- Vår vision är att bli en etablerad förening i innebandyns högsta serie som i framtiden är med och slåss i toppen. Vi vill även vara med om att utveckla sporten och fortsätta vara duktiga på att fostra unga talanger i Stockholmsområdet, säger Nackas sportchef Jonas till lagets hemsida och fortsätter:

-Ett led i den visionen är att lokalisera och knyta till oss de största talangerna i närområdet samt hitta bra och hållbara samarbeten med deras föreningar. Vi är därför väldigt glada över detta samarbete med Hässelby och med Veronica. Jag ser personligen fram emot att få se henne i vår verksamhet och det ska bli intressant att följa hennes utveckling de närmaste åren.

Hässelbys sportchef delar den visionen.
- Att vi får chansen att utveckla våra talanger i en elitmiljö passar Hässelby perfekt. Alla Stockholmslag kan inte spela i SSL, vi behöver samarbeta för att nå både bredd och elit.

17-åringen har imponerat på tränare Figge Olsson under försäsongen.
-Jonkan är en fysisk stark spelare som verkligen har imponerat på mig med sin inställning. Träningsviljan är fantastisk och hon visar på varje träning att hon vill framåt. Det är fortfarande lite tidigt att avgöra hur hon står sig i truppen och SSL men jag tror definitivt hon kommer konkurrera om en startplats under nästa säsong.

Nacka Wallenstams Silly Season
Klara in:
Jonas Delshammar, tränare
Ebba Hansson, forward
Matilda Wester, forward
Cornelia Jansson, back
Frida Svan, forward
Johanna Arvidsson, back
Veronica Jansson, forward

Klara ut:

Förlängt:
Vilde Rundfloen, back
Hanna Berg , forward
Erica Klevbo, forward
Philippa Blom, forward
Zita Holmsved Thott, back
Rekell Andersson, back
Madeleine Sehlin, forward
Madeleine Schedin, back
Stephanie Dalbjer, målvakt
Ebba Odenman, målvakt
Ida Hultman, forward