Under säsongen möttes Anton Drake och Warberg som konkurrenter då han tränade Lillån, nu står det klart att Drake kliver in i Warbergs ledarstab.
Foto: Warbergic.se/Magnus C. Lydahl

Han blir ny tränare i Warberg - lämnar allsvenska laget

ANNONS

Warberg är bara några månader bort från sin återkomst till SSL Herr - och nu har man gjort klart med en efterträdare till Stefan Smedberg i rollen som assisterande tränare i klubben.

Stefan Smedberg lämnade rollen som assisterande tränare i Warberg efter den gångna säsongen och klubben har sedan dess sökt efter en efterträdare inför återkomsten till Svenska Superligan.

Nu meddelar Warberg att man gjort klart med 26-åriga Anton Drake som ny assisterande tränare. Drake kommer senast från Örebro-laget Lillån där han arbetat som tränare i fyra år varav de sista två som huvudtränare.
- Det känns väldigt rolig och inspirerande att allt komma till Warberg. Det är historiskt sett en av de större klubbarna i Sverige och jag ser fram emot att jobba i en förening med de förutsättningar som finns i Warberg. Även utmaningen att vara en del av en nykomling i SSL är något som lockar mig, vi kommer inte få något gratis utan behöver jobba hårt och rätt för att nå de resultaten vi vill under säsongen som kommer, säger Anton Drake i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Under föregående säsong mötte vi Warberg vid två tillfällen, i och med att jag tränade seriekonkurrenten Lillån IBK i allsvenskan. Under dessa två matcher har man fått känslan och sett att Warberg är en förening med hög klass och seriositet i allt man gör både på och utanför planen. Det lockar mig som innebandytränare att det finns en helhet och förutsättningar för att skapa goda resultat både med laget som kollektiv och spelare individuellt. Så när jag väl fick frågan från Warberg så kände jag genast att det här lockar mig.

Huvudtränaren Kent Göransson ser fram emot samarbetet med Anton Drake.
- Redan från första samtalet med Anton så har det känts rätt. Han har en drivkraft och ambition som jag gillar och som passar in i vår framtid. Jag känner verkligen att Anton passar väl in i den profil vi sökte när vi skulle rekrytera en ny tränare. Med sin ständiga nyfikenhet så känner jag att vi tillsammans ska kunna föra vårt lag ytterligare ett steg och på vägen utveckla de spelare vi har till ännu bättre idrottsmän. De här kommer bli ett kul samarbete, säger Kent Göransson i ett pressmeddelande.

Kimmo Eskelinen, sportchef:
- Anton känns väldigt spännande som tränare, och han bygger mycket av sitt tänk på kollektivet och på ett inkluderande ledarskap. Det har hela tiden varit en tydlig målsättning från vårt håll att vi vill ha en tränare bredvid Kent som vågar ta plats, och som kan komma med ett modernt sätt att se på innebandy. Anton har, trots sin ringa ålder, en erfarenhet av att leda på hög nivå, och det känns som att han är redo att ta nästa steg. I Kent får han en väldigt bra mentor bredvid sig!