Efter folkstormen efter IFF:s beslut om nya grepplindaregeln backar IFF nu och omvärderar sitt beslut.
Foto: Per Wiklund och IFF
Landet runt

Efter kritiken - IFF lägger den nya regeln på is

ANNONS

IFF har beslutat att ta en time out angående införandet av den nya grepplindaregeln som fått Innebandyvärlden att rasa.

Under förra veckan kom beskedet från IFF(Internationella Innebandyförbundet) att man kommer behöva använda samma märke på sin grepplinda som på klubban. Detta formas i en ny regel som träder i kraft den 1:a juli 2020 med ett års anpassningstid.

Innebandy-Sverige har rasat åt beslutet och sociala medier har dränkts med upprörda kommentarer om den nya regeln. Men nu meddelar IFF att man tar en time out angående regeln för att diskutera och utvärdera det hela en vända till.
- Beslutet ledde till väldig stor debatt och väldigt negativ kritik från innebandyvärlden och några bekymmer lyftes också fram av klubbtillverkarna. Därför känner IFF att det är nödvändigt att ta en time out i ärendet och diskutera igenom och utvärdera alla effekter som regeln innebär, skriver generalsekreterare John Liljelund på IFF:s hemsida och fortsätter:

- Eftersom regeln skulle träda i kraft först den 1 juli 2020 plus ett års anpassningstid för spelarna, så finns det tid att titta över beslutet en gång till och utvärdera det. IFF kommer att diskutera frågan grundligt med sina partners och återkomma med ett förslag till IFF:s styrelse innan nästa möte i september.


Läs även
Svenska Innebandyförbundet om den nya regeln
IFF:s generalsekreterare om dagens het potatis
EXTRA: Nya regler kring grepplindor på innebandyklubbor
Kraftiga reaktioner på gårdagens stora snackis
Assists VD om nya grepplinda regeln



Den här artikeln handlar om: