Täby har gjort klart med sitt femte nyförvärv inför kommande säsong då man har ett SM-guld att försvara.
Foto: Magnus C Lydahl

Täbys femte nyförvärv en landslagsspelare

ANNONS

Svenska mästarna Täby fortsätter att presentera nyförvärv på löpande band och den femte värvningen har landslagsmeriter.

I början på förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja att Täby jagade den finska U19-landslagsspelaren Jenna Taivaloja. Nu står det klart att Taivaloja är klar för de svenska mästarna och att hon är deras femte värvning till kommande säsong. 19-årigen spelade i allsvenskan med Telge den gångna säsongen där hon stod för 12 mål och 7 assist.
- En otroligt intressant värvning! Jenna är avig och skiljer sig väldigt mycket från många andra i sitt spel. Hon är tuff, orädd och går hela tiden rakt på mål och kommer bli jobbig att möta för de flesta SSL-backar i höst, säger Täbys Sportchef Robin Andersson till lagets hemsida.

19-åringen själv om sitt val:
- Jag valde spel med Täby för att jag tror att det är absolut bäst för min utveckling som innebandyspelare. Samtidigt tycker jag att Täby har ett sätt att spela på som passar mig väl och även en bra känsla kring lagmoralen.

Förväntningarna på säsongen är höga.
- Till kommande säsong så vill jag vara med och bidra till laget och hjälpa till att försvara SM-guldet. Jag är extremt taggad på kommande säsong och nu gäller det bara att träna hårt så jag är förberedd.

Täbys Silly Season
Klara in:
Sofie Rissveds, back
Frida Nilsson, back
Julia Ulvhag, center
Agnes Wiklund, forward
Jenna Taivaloja, forward

Klara ut:
Tomas Davies, tränare
Jonas Delshammar, tränare
Jennifer Stålhult, center
Elin Gillberg, back
Micaela Sjöberg, back