Visbys sillyweek fortsätter med att gotlänningarna presenterar sin tredje spelarvärvning.
Foto: Magnus C Lydahl

Visbys sillkyweek fortsätter - fd utlandsproffs klar

ANNONS

Visby IBK fortsätter att leverera #ibsilly-nyheter på löpande band. Senaste värvningen en spelare som lirade i Schweiz förra säsongen.

SSL-nykomlingarna Visbys kansli har haft fullt upp med att skicka ut pressmeddelande under veckan. Två spelare och en ny tränare har tidigare presenterats och nu står det klart att en tredje spelare är klar.

27-åriga Filip Grapne som inledde förra säsongen med att spela i Schweiziska Chur men som flyttade hem till Bele Barkarby runt jul är det senaste nyförvärvet. Innan centern flyttade till Schweiz spelade han i allsvenskan med Djurgården.
- Superkul att Visby äntligen tog klivet upp i SSL och att jag nu får vara en del av detta, säger Grapne i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Jag fick ett väldigt gott intryck när jag var på besök, en välskött förening med jättefina förutsättningar. Självklart är det tufft att vara nykomling i en serie men jag hoppas att vi kan etablera oss som ett framtida SSL-lag. Jag kommer främst att bidra med spelsinne och mjuka handleder!

Sportchef Joakim Bandholtz om värvningen:
- Filip är en spelare som kan användas både som center och back vilket gör att truppbygget blir mer dynamiskt. Det är viktigt när man är nykomling och säsongen är längre än vad vi är vana med.

Visbys Silly season
Klara in:
Daniel Gabrielsson, forward
Hassan Hajo, forward
Anton Stefansson, back
Fredrik Holmgren, tränare
Filip Grapne, center

Klara ut:
Niklas Hovivuori, tränare
Ville Hirvisuo, back/center
Christoffer Lindberg, back

Förlängt:
Martin Stolt, målvakt
Marcus Jovic, forward
Wilmer Viinamäki, forward
Kasper Broby, forward
Patrik Jansson, forward