Mullsjös Kim Ganevik är en av dem som uttalat sig kritiskt till den nya regelförändringen gällande grepplindor.
Foto: Per Wiklund

Kraftiga reaktioner på gårdagens stora snackis

ANNONS

Under gårdagen kom beskedet att IFF inför en ny regel som innebär att man måste ha samma märke på grepplindan som på innebandyklubban, ett besked som upprört stora delar av innebandysverige.

Under gårdagen kom beskedet från IFF(Internationella Innebandyförbundet) att man kommer behöva använda samma märke på sin grepplinda som på klubban. Detta formas i en ny regel som träder i kraft den 1:a juli 2020, och IFF:s generalsekreterare John Liljelund förklarade att det var klubbtillverkarna som kommit med förslaget i en intervju med Innebandymagazinet under gårdagen.
- Du får fråga tillverkarna varför de ville genomföra denna ändring. Vi har fått ett förslag och vi såg inget problem med det hela eftersom det inte påverkar spelet på något vis. Men det är ju självklart att det är deras businessintresse som ligger bakom till att de vill genomföra detta. Man vill öka sin försäljning, sa John Liljelund till Innebandymagazinet då.

Men efter det att beslutet blev offentligt har mängder av kritik uppkommit på olika sociala medier, och en av dem som kritiserar beslutet är Mullsjö-spelaren Kim Ganevik. Ganevik skriver följande på sin twitter.
- Jag orkar inte försvara den här sporten mer. Och grattis till alla som aldrig tagit den på allvar. Ni vann. Och det handlar inte om att jag gråter för att jag inte får spela med vilken grepplinda jag vill, kan köra utan om det är så. Om jag får? Det är bara själva grejen. Trodde att det fanns tusen saker som var viktigare.

- Men fortsätt på den inslagna vägen. Pissa på alla som försöker ta den här sporten framåt. Pissa på alla som bryr sig på riktigt. Pissa på kidsen som älskar att nörda ner sig. Ni behöver inte ställa frågor som handlar om en spelares material. VI KÖR ORIGINALPRYLAR.

- Blir spännande att se vad som händer om man har fel grepplinda. Utvisning? Matchstraff? Avstängning? 50 burpees? Tänker på alla gånger Exel hade svårt att leverera grejer i tid. Man hade ju för fan inte kommit till spel om man hade fortsatt med skiten. Segt.


Även på Innebandymagazinets Facebook har kommentarerna haglat in gällande regelförändringen.
- Hur mycket pengar får IFF av leverantörerna för detta??? Gör om, gör rätt. Fattar ni inte hur pinsamt detta är? Jag har varit aktiv spelare och tränare inom innebandy i ca 30 år och jobbat för att innebandyn ska accepteras som en seriös sport. Ärligt, vad håller ni på IFF på med? Man skäms ju, och erat svar: -För att leverantörerna vill!?!?! What, skriver Mikael Åkerlund Mabilia.

- Det va ju samma story med olika blad och skaft men där fanns ju en motivering. Måste ju finnas någon motivering rent tävlingsmässigt för detta. Blir det en 2:a för fel utrustning? Känns som aprilskämt, skriver Janne Engvall.

- Helt jävla sjukt att tillverkarna ska bestämma reglerna. Detta var bland det dummaste jag någonsin hört. Låta kommersiella intressen styra utvecklingen av innebandyn. Jävla tomtar, skriver Dan Milestad.

- Det mest positiva att säga att de är ärliga med varför - klubbtillverkarna ville så och att det är kommersiella krafter bakom. Personligen tycker jag vi är snett ute när materialtillverkare får diktera vad som ska stå i regelboken. Förekommer säkert i fler idrotter, men innebandyn som en ung sport borde vara modiga och gå en egen ny väg, skriver Jonas Kihlman.

- Ju fler gånger jag läser hans argument desto argare blir jag.. Det är ett jävla hav som stormar! Jag hoppas att han inser att detta är ett korrupt beslut som bara gynnar tillverkarna. Jag spelar inte med unihoc lindor för jag tycker inte de är tillräckligt bra. Att unihoc skulle fixa en linda som jag gillar är bullshit... Jag hoppas verkligen de tar bort den här regeln innan den sätts i verket, skriver Kim Alexandersson.

- Blir uppriktigt ledsen när jag läser detta. Så många som jobbar dag och natt för att innebandyn skall bli proffsigare och så kommer man med sådana här beslut. Fokusera på det som betyder något som utveckling, tillhörighet mm och sluta att hålla på att peta i småsaker. Detta visar bara att förbundet sitter i knät på tillverkarna, som säkert har lobbat hårt för detta för att tjäna mer pengar. Pinsamt var order sa Bill, Pinsamt sa Bull, skriver Göran Öberg.

Läs även
Svenska Innebandyförbundet om den nya regeln
IFF:s generalsekreterare om dagens het potatis
EXTRA: Nya regler kring grepplindor på innebandyklubbor