Simon Olofsson lämnar svenska mästarna Storvreta.
Foto: Per Wiklund

Klart: Han lämnar svenska mästarna Storvreta

ANNONS

Efter att ha tappat Linus Jämtdal och Jesper Berggren står det nu klart att Storvreta drabbats av ytterligare ett spelartapp inför säsongen 19/20.

Målvakten Simon Olofsson fick fina rubriker under upptakten av säsongen 18/19 när han fick hoppa in i målet och bland annat storspelade när Storvreta slog Lindås med 7-1. Men nu står det klart att Olofsson lämnar svenska mästarna Storvreta för att satsa på studierna istället.
- Jag har under förra säsongen pluggat på juristprogrammet i Uppsala. Detta i kombination med innebandyn har helt enkelt har varit för mycket för mig både tidsmässigt och prestationsmässigt, säger Simon Olofsson till Storvretas hemsida och fortsätter:

- Varken tiden eller orken har räckt till vilket har gjort att hela min vardag har blivit lidande. Efter att ha funderat under en lång tid kom jag fram till att plugget var det viktigaste för mig. Det var dock inte ett lätt beslut att ta då jag har andats innebandy i 15 år och kanske dessutom haft en ljus framtida karriär framför mig. Men med tanke på hur jag själv har mått under det senaste året så var jag tyvärr tvungen att ta ett beslut.

Och för Olofsson finns det i dagsläget inga planer på innebandy.
- Just nu har jag ingen tanke på framtida innebandyspel. Det är studierna som gäller.