Pixbos egna produkt Filip Vom Hofe blir pilot i Pixbos nya utvecklingsstrategi för målvakter.
Foto: Pixbo och Idrottsfoto

Pixbos nya strategi för att utveckla målvakter

ANNONS

Målvaktstalangen Filip Vom Hofe och Pixbo Wallenstam har kommit överens om en liten udda lösning för att Filip ska utvecklas till en kommande stormålvakt i Superligan.

20-åriga Filip Vom Hofe har spelat i Pixbo Wallenstam i hela sin karriär och förra säsongen debuterade han i deras SSL-lag som andremålvakt bakom Jon Hedlund.
- Oerhört utvecklande! Jag har blivit en mer professionell idrottsman, utvecklat mitt målvaktsspel och min fysik mycket, och visat att jag håller för matchspel i världens bästa liga. Dessutom har jag haft väldigt kul för det är en riktigt skön stämning i Pixbos SSL trupp, säger Vom Hofe till Innebandymagazinet.

Hur är det att vara andramålvakt bakom en så etablerad målvakt som Jon och veta om att det inte blir så mycket speltid?
- Det har enbart varit en positiv upplevelse! På träningarna har jag fått ”tävla” med Jon och det har varit väldigt utvecklande. Att Jon är förste och jag är ”lärlingen” på matcherna visste jag från början, men jag tog mina chanser när jag fick dem!

I förra veckan skrev målvaktstalangen på ett nytt 2-årskontrakt med Pixbo men han kommer inte att spela något med laget kommande säsong utan istället kommer han att lånas ut till Fagerhult Habo i allsvenskan.
- När jag blev uppflyttade till SSL förra året så bestämde Pixbos sportchef och jag en flerårig utvecklingsplan där jag först skulle göra ett ”lärlingsår” i SSL och sedan skulle jag ut till en bra allsvensk klubb minst en säsong för att få mer speltid och utvecklas i matchmiljö.

Ett nytt grepp från Pixbo som de inspirerats av från hockeyn.
- Det är ett ganska nytt upplägg i Pixbo, vanligt i elithockeyklubbarna att man lånas ut som ung för att utvecklas, men kanske inte så vanligt i innebandyn ännu, men det passar både Pixbo och mig för vi tänker långsiktigt - Jag skall skaffa mig bred erfarenhet under mina första år i Pixbo SSL så att jag kan växa och bli en SSL målvakt av högklass!

Hur kommer det sig att det blev Fagerhult Habo som du lånas ut till?
- Att det blev Fagerhult är jag väldigt glad för - det är en väldigt framåt klubb med en ung och hungrig trupp. De vågar satsa på att utveckla unga spelare och sökte aktivt efter ytterligare en målvakt som vill ta stort ansvar så vi fann varandra direkt. De har en riktigt bra organisation med många fina människor, och dessutom blir det extra spännande nu när de fått in en tränarstab från SSL! Dessutom hade Daniel Calebsson bara goda saker att säga om sin moderklubb och det hjälpte naturligtvis till lite extra!

Avslutningsvis en riktig kuggfråga tänk 2 år framåt i tiden och du har varit med och spelat upp Fagerhult i SSL samtidigt som ditt kontrakt med Pixbo går ut och Jon har aviserat att han trappar ner. Vad gör du då?
- Vilket fantastiskt läge skulle jag tänka!! Både Fagerhult och Pixbo i SSL! Då skulle jag helt enkelt föreslå att jag ska spela varannan match med respektive klubb, skratt.