Nästa vecka börjar de svenska mästarna presentera sina nyförvärv.
Foto: Per Wiklund

Svenska mästarna värvar 5 nya spelare

ANNONS

Tre spelare har lämnat Täby sedan stockholmarna tog sitt första SM-guld och efter alla förluster är det nu dags att presentera nyförvärven.

Sedan Täby vann sitt historiska första SM-guld för ett par månader sedan har det mesta handlat om spelare som slutar eller lämnar mästarlaget. Men Täby har inte bara suttit på soffan och rullat tummarna utan man har gjort klart med 5 spelare men man har inte presenterat dem än.
- Vi kommer presentera våra nyförvärv med start nästa vecka. Det är tre som är helt klara och två som sagt ja men som inte skrivit på än, säger sportchef Robin Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det är två backar, en center och två forwards. Det är en blandning av SSL- och allsvenskaspelare.

Vi har hört att en finsk U19-landslagsspelare, Jenna Taivaloja är klar för er stämmer det?
- Det stämmer att vi är intresserade av henne men hon är inte klar däremot hoppas vi att vi kan värva henne.

Är hon en av de två spelarna som inte skrivit på än?
- Nej hon är faktiskt utanför dem just nu. Det är en jätteintressant spelare med en spelstil som skiljer sig väldigt, väldigt mycket från många andra. Hon är helt orädd och går alltid rakt mot mål.

Hur nära är ni en övergång då?
- Vi för en dialog med henne och hon är med och tränar med oss just nu.

Två spelare som figurerat som tänkbara nyförvärv är världens bästa Anna Wijk och Sirius poängdrottning Agnes Wiklund. När det gäller Wijk så är det klart att hon flyttar från Mora till Stockholm då hon köpt hus där men får inte tillträde till huset förrän i februari.
- Jag har inte hört någonting om hur det går. Vi har haft kontakt med hennes agent och sagt att vi är intresserade om hon vill flytta hit innan de får tillträde till huset. Vi har sagt att vi löser alla bitar om hon är intresserad men mer än så vet jag inte just nu.

Och Wiklund?
- Inget nytt därifrån heller men det är en väldigt intressant spelare som vi för dialog med så får vi se var det landar.

Täbys tränarcirkus har väl få gått miste om där tränarduon tackade för sig ett par dagar innan slutspelet skulle dra igång. Vilket gjorde att sportchefen fick rycka in och bärga det första guldet tillsammans med Täbys herrtränare.
- Vi är nästa i mål med en huvudtränare. Vi har bara en liten liten detalj kvar att lösa, sen är vi klara. Det har tagit lite längre tid än vad jag trott då det har varit lite klämdagar som kommit i mellan. Vi är överens och det ska bara till ett par bitar för att gå i mål.

Är det Christian Mattsson som varit aktuell som du pratar om då?

- Jag passar på den frågan.

Elin Gillberg har lagt klubban på hyllan, Micaela Sjöberg har flyttat tillbaka till Västerås och lagkapten Jennifer Stålhult har också lagt klubban på hyllan.
- Det är ju inget som kommit som en blixt från klar himmel för oss. När det gäller Stålhult är ju hon en av världens bästa innebandyspelare på damsidan. Givetvis går det inte att ersätta henne rakt av utan det får bli andra spelare som får kliva fram och ta roller som hon har haft. Hon är omöjlig att ersätta och det är ett stort tapp för oss där vi måste sätta oss ner och fundera på hur vi ska täppa till den lucka som hon lämnar.