Sebastian Gafvelin är fullt återställd från sin knäskada och är en av de nio spelarna i det tunga gardet som kommer köra vidare i Djurgården kommande säsong.
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Spelarflykt från Djurgården

ANNONS

Massor av spelare har försvunnit från Djurgården som i dagsläget bara är nio klara spelare till kommande säsong i den norra allsvenskan.

Efter tre raka säsonger med SSL-kval som avslutning så stod Djurgården för en riktig mellanmjölks-säsong senast då man hamnade på en sjunde plats i den norra allsvenskan med luft både upp och ner i tabellen.
- Vi hamnade där vi förtjänade. Vi var inte bra nog för att gå till kval, vi hade inte tillräckligt bra trupp för det. Vi hade seriens bäst förstafemman men efter det hade vi inte mycket att komma med och då går man inte till kval, så enkelt är det, säger tränare Jonas Gafvelin till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sedan hade vi lite otur med skador också. Vi hade 7 förluster under ordinarie tid och fem av dem var Sebastian Gafvelin borta. Vi gjorde varken bra eller dåligt ifrån oss utan det var bara filmjölk.

Sebastian skadade sig illa i knät och de flesta inklusive han själv trodde att karriären var över men istället kom han tillbaka rekordsnabbt.
- Jag trodde att det var över, det trodde nog de flesta. Det var helt sjukt att han kom tillbaka så snabbt men han är stark och jäkligt bra tränad. Så han är helt återställd nu och tuggar på.

Ni hade inte tillräckligt bra trupp säger du men hur nöjd är du med vad ni prestera fick du ut max av truppen du hade?
- Vi hade nog kunnat få ut lite mer av enskilda individer men så är det väl alltid. Vi hade väl ett par spelare som kunde ha jobbat lite hårdare men på det stora hela hamnar vi där vi förtjänar. Vi hade för många oavgjorda matcher (8) och då blir det tufft. Jag vet inte vad det berodde på men vi hade ingen tur och inga studsar med oss någon gång under säsongen. Vi hade istället otur med väldigt många saker men tur är ju något man förtjänar, sägs det.

Hur ser truppbygget ut till nästa säsong då?
- Vi har bara nio spelare just nu men det är nio jävligt bra spelare.

Vad har hänt med resten?

- Vi tappar Eliott Gordon och Jimmy Dennerby. Gordon går till Tyresö Trollbäcken och det är väl bra för honom. Dennerby går till Sörskogens IF så han lägger väl ner i princip. Giovanni Palumbo lånade vi ut till Telge förra säsongen och han går till Älvsjö AIK. Jeremias Jansson ska flytta till Singapore och plugga. Johan Sjöö ska göra lumpen så du har hör ju att det är många som försvunnit men du hör ju också vilka som är kvar…det tunga gardet.

Är alla i det tunga gardet klara för spel?
- Ja alla är klara.

Har ni värvat några spelare?
- Vi har värvat en snubbe från GAIK som vi kan kalla för John Wayne sedan har vi två väldigt duktiga finska tvillingar som tränar med oss och som har spelat i juniorlandslaget. De har tränat med oss i två veckor så vi får se hur det går med dem.

Med det tunga gardet plus John Wayne kommer ni väl inte så långt under en hel säsong?
- Vi behöver ju fylla på truppen och vi har några mer som är nere och provtränar så vi får se vad vi hittar. Men det gäller att hitta allsvenska snubbar, de går ju inte med Herr1an-killar liksom. Det är tyvärr inte så lätt att hitta spelare som håller allsvensk klass i Stockholmsområdet. Många spelar i de lägre divisionerna för de inte har motivationen att spela så högt upp längre och de som är duktiga och har motivationen spelar utanför Stockholm för att tjäna pengar.

Hur många till behöver ni värva in då?

- Vi behöver få in tre fyra spelare till för att vi ska kunna få ihop något bra. Men vi är nio motiverade spelare idag som är mer motiverade än vad de var senast. Så gruppen är mer motiverade och vi behöver få in fyra spelare till för att kunna vara med och kriga om kvalplatserna. Vi vill ju inte hamna i ingenmansland, det är inte intressant för oss. Vi vill ju vara med och slåss om kvalet.

Vilka fyra lag kommer gå till kval från norra serien?

- Hagunda har behållit sina flesta spelare och förstärkt upp så de kommer att tugga på i toppen. De har ju väldigt bra förutsättningar där uppe. Thorengruppen lär också vara med och fajtas. Strängnäs har ju tillkommit igen och det är ett starkt och bra lag som är duktiga hemma som lär vara med i fajten. Sedan ska såklart vi i Djurgården ta en plats.