Jonas Delshammar kliver nu in i Nacka Wallenstams ledarstab.
Foto: Per Wiklund

Lämnade Täby inför slutspelet - klar för SSL-nykomlingarna

ANNONS

SSL-nykomlingarna Nacka Wallenstam förstärker ledarstaben inför historiska debutsäsongen i landets högsta serie - och man förstärker med SSL-rutin.

Jonas Delshammar lämnade Täby bara dagar innan slutspelet drog igång under den gångna säsongen. Nu står det klart att den tidigare Täby-tränaren förstärker SSL-nykomlingarna Nacka Wallenstams ledarstab inför deras historiska debutsäsong i landets högsta serie.
- I min värld så är Nacka det mest spännande damuppdraget i Sverige så det var egentligen aldrig några konstigheter att välja Nacka bland de anbud jag fick. En ung talangfylld trupp, blandat med lite rutin som verkligen vill ta Nacka till nästa steg. Det i kombination med en proaktiv sportchef samt en redan innan vass ledarstab gör att detta känns som en riktigt spännande sportslig utmaning, säger Jonas Delshammar till Nacka Wallenstams hemsida.

Förutom Delshammar så har man även Fredrik Olsson, Mårten Engström och Hampus Nordenström som tränare - och Delshammar menar att man nu har SSL:s bredaste ledarstab.
- Jag hoppas på att kunna komma in och bidra med lite nya idéer och tips och råd till spelarena i truppen. De flesta tjejerna har ju haft Figge, Mårten och Hampus under ett par säsonger tidigare så där kan jag som sagt förhoppningsvis komma med lite nya infallsvinklar samt bidra med en ny röst. Trots att jag inte är lastgammal ännu så har jag ändå varit med ett tag så någon nytta kommer jag säkert göra… Sen rollmässigt så kommer vi vara ett tajt team där vi kommer bidra med olika saker och exakt vem som kommer göra vad får sättas längs med resans väg, men jag vågar nog säga att vi kommer ha SSL:s bredaste ledarstab.

Och även fast man är nykomlingar i SSL så ser Delshammar positivt på lagets chanser att etablera sig i SSL.
- Jag tror att vi har goda möjligheter att till att börja med, göra det som brukar vara det svåra som nykomling, dvs. att hålla sig kvar. Dock ska jag inte vara feg och bara prata om att hålla sig kvar, även om det är det primära målet, utan med rätt jobb och slit på försäsongen och fortsatt utveckling på den spännande unga trupp vi har, ser jag absolut inga hinder för oss att skrälla och ta oss till slutspel, så bra kan den här gruppen vara.

Jonas Löfven, sportchef:
- Som nykomlingar i SSL så känns det bra att få in någon som vet vad det handlar om. Det Jonas gjorde tillsammans med sin kollega i Täby denna säsong är helt i linje med vår målsättning. Jobba brett, lyfta unga och fokusera på långsiktig utveckling. Givetvis var det deras jobb som grundlade Täbys fantastiska slutspel. Med Jonas i teamet kommer vi bli bättre och framför allt komma väl förberedda in i en säsong med spel i högsta serien.