I kvalet upp till allsvenskan gjorde Adam Lidgren 4 mål och 4 assist för Gimonäs, som föll med uddamålet mot Sundsvall FBC i den tredje och avgörande matchen i play off 2.
Foto: Magnus C Lydahl

Team Thorengruppen värvar industriback

ANNONS

Truppen som ska få ansvaret att skjuta upp Tema Thorengruppen i SSL igen börjar sätta sig. Senaste tillskottet är en tuff defensiv back.

Team Thorengruppens trupp till kommande säsong börjar att ta form. Senast att ansluta är en 21-årig back med allsvensk rutin från Umeå City. Adam Lidgren förberedde sig i fjol för en allsvensk säsong med Umeå City IBK. Men laget lades ner precis innan seriestart och Lidgren hamnade i Herr2an med Obbola IK.
- Alla trupper i Herr1an var fyllda så sent så jag och några kompisar från City drog dit. Efter jul gick jag till Gimonäs UIF när chansen fanns, säger Lidgren, som var med och kvalade till allsvenskan med Guif i våras, i ett pressmeddelande.

När så Team Thorengruppen SK var intresserade av honom så tvekade han inte och nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.
- Det känns jättekul. Det ska bli kul att komma tillbaka till allsvenskan. Jag hade lite förfrågningar från andra klubbar i allsvenska men det här känns optimalt eftersom jag pluggar och har min sambo och familj här. Dessutom har jag haft ”Dille” (Daniel Jernberg) som tränare tidigare i Umeå City också.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

-De flesta skulle väl beskriva mig som en industriback. Jag täcker mycket skott och är jobbig för motståndarna och det är väl främst det defensiva jobbet Dille vill ha av mig. Men jag gillar faktiskt att följa med i offensiven och blev tvåa i poängligan i kvalet till allsvenskan.

Sportchef Janne Lundqvist säger så här om nyförvärvet:
- Det är en back som kan spela tufft i defensiven. Sedan är han faktiskt gärna med i offensiven och använder sin snabbhet.

Klara spelare – Team Thorengruppens trupp säsongen 2019/20
Målvakt: Erik Ställ
Backar: Adam Lidgren, Carl Wadsten, Mathias Hagert och Victor Öberg
Forwards: Adam Hansson, Axel Hjälm, Daniel Hernandez, Hampus Öhgren, Johannes Övregård, Matteus Gavatin, Måns Höglin, Simon Sundström och Tobias Bergfors