Det blir förändringar i herrlandslagets landslagsstab.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förändringar i herrlandslagets ledarstab

ANNONS

Med VM-2020 som det stora målet genomför nu herrlandslaget några förändringar i landslagsstaben där man bland annat vill sätta en internationell prägel på landslagsstaben.

Nu står det klart att herrlandslaget gör om i staben inför satsningen mot VM 2020, och för första gången får man en internationell prägel då finländaren Perttu Kytöhonka kliver in som ny scout. Kytöhonka ingick i Lettlands stab under VM i Prag och presenterades för landslagstruppen under lägret som genomfördes i helgen som gick i Uppsala.
- Jag kan förhoppningsvis komma med lite nya insikter och idéer. Det är en superutmaning att vara del av ett lag som alltid spelar för guldet. Vi måste förändra oss och utvecklas, det är en häftig utmaning att bli nummer ett både i spelet och utvecklingen, säger Perttu Kytöhonka till Svensk Innebandys hemsida.

Och det är alltså första gången en svensk herrlandslagsstab får en internationell prägel
- Det är första gången vi gör så här i Sverige. Schweiz och Tjeckien gör det redan nu. Det är ett nytt grepp från vårt håll, vi är väldigt nyfikna på vart det här kan ta vägen, säger förbundskapten Mikael Hill till Svensk Innebandys hemsida.

Det blir även ett skifte på Team Manager-positionen där Karl-Johan Iraeus nu kliver av och in kommer istället Jönköpings Magnus Ander.
- När det blev klart att Iraeus inte hade att möjlighet att fortsätta funderade vi på vad vi skulle ha för inriktning på den tjänsten som team manager. Vi ville ha en bra människokännare med mycket erfarenhet från olika situationer. Det är även en klar fördel att Magnus och jag känner varandra sedan tidigare, fortsätter Hill.

För herrlandslaget är VM-2020 i Finland det stora målet. Men härnäst väntar Finnkampen i september, EFT i november och därefter ett VM-kval i januari/februari 2020.
- Det är en lång process till nästa VM. Vi känner tillförsikt att vi hinner det vi ska, men det är mycket som ska falla på plats. Vi ska vidareutveckla vår modell för att bli starkare ännu i alla situationer, avslutar Hill.

Herrlandslagets stab
Förbundskapten: Mikael Hill
Ass. förbundskapten: Andreas Lundmark
Team manager: Magnus Ander
Fysioterapeut: Maria Dalenfjäll
Scout: Perttu Kytöhonka
Material: Jörgen Karlsson
Läktarcoach/Analys: Ska tillsättas
Den här artikeln handlar om: