Fredrik Edholm lämnar Visby för spel i Växjö till nästa säsong.
Foto: Magnus C. Lydahl/Per Wiklund

Växjö värvar från SSL-nykomlingen

ANNONS

Han fick en stor del av föregående säsong spolierad av en skada men var med och spelade upp Visby till SSL - nu lämnar Fredrik Edholm för spel i Växjö.

Fredrik Edholm har tidigare spelat i SSL tillsammans med Dalen men fick avsluta sin tid där med en tråkig skada. Istället anslöt han till Visby och spelade sexton matcher där i slutskedet av allsvenskan - men nu står det klart att det inte blir en fortsättning i Visby utan Edholm är nu presenterad av Växjö.
- Vipers känns som en klubb som har sina bästa år framför sig och jag själv är väldigt revanschsugen efter ett långt skadeuppehåll. Nu när jag varit nere och hälsat på så kändes det helt rätt, säger Fredrik Edholm i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Jag kommer förhoppningsvis att bidra med en del poäng, men även lite dragningar som väcker publiken

Och Edholm tror att han kommer trivas bra i sin nya stad och klubb.
- Staden verkar super och de spelare jag hunnit träffa är jättetrevliga. Förutsättningar för att jag ska kunna utvecklas här är toppen, både när det gäller anläggningar och annat.

Christian Guntsch, huvudtränare:
- Vi har letat efter en högerforward med precis de egenskaper som Fredrik besitter. Han kommer ge vårt lag en dimension till i vårt anfallsspel med sitt avslut och sitt spelsinne samt med ett offensivt rörelsemönster i yttersta toppklass. Vi tror att hans revanschlusta efter en skadeperiod tillsammans med en bra försäsong kommer göra att han i slutet av september står redo för sin bästa säsong hittills i SSL