Hagunda föll i sista avgörande SSL-kvalmatchen mot Warberg.
Foto: Bosse Grängsjö

En match från att ta sig till SSL - dessa tar över Hagunda

ANNONS

Hagunda var ytterst nära att ta sig till Svenska Superligan under den föregående säsongen - och nu står det klart vilka som tar över laget till nästa säsong.

Hagunda var bara en match från att ta sig till SSL men fick se sig besegrade i sista kvalrundan av Warberg som därmed avancerade till landets högsta serie. Därefter lämnade tränaren Mårten Pederson laget för att ta över Sirius damer i SSL - och nu står det klart hur Hagundas tränarstab kommer se ut till den kommande säsongen.

Det blir Fabian Karlstén och Magnus Adolfsson som kommer ta över rodret som huvud och assisterande tränare i Hagunda. Karlstén kommer senast från IBF Dalen och kommer flytta ner till Uppsala från Umeå senare i augusti. Tidigare storspelaren Adolfsson har Hagunda försökt få in i ledarstaben tidigare men det var först nu som det funkade med det civila och familjesituationen.
- En häftig lösning med två tidigare spelare som brinner för att skapa ett Lag, men också för att utveckla vår spelidé, säger Hagundas sportchef Nikola Marincic till lagets hemsida och fortsätter:

- Fabian har erfarenhet av att coacha och spela på hög nivå både i Dalen, Gamla Stan och Västerbottens distriktlag medans Magnus kommer in som tidigare spelare med ett stort driv för detaljer och skapa lag. Sportcheferna tror stenhårt på denna lösning och ser en oerhörd utvecklingspotential, vi hoppas på ett långt och framgångsrikt samarbete. Nu har Sportcheferna som uppgift att värva in en eller två spelare till i truppen för att vi ska bli en av favoriterna till segrare av Allsvenskan Norra nästa säsong.