I dagarna fem kommer Helsingborg släppa ett nyförvärv om dagen.
Foto: Tero Väisänen

Helsingborg inleder sin sillyvecka

ANNONS

FC Helsingborg kör #ibsillyvecka och kommer presentera ett nytt nyförvärv om dagen fram till och med fredag. Först ut en prestigevärvning från Mullsjö.

Det har varit ovanligt tyst från Helsingborgshåll under silly season hittills men nu slår man på stora trumman och kommer att presentera ett nyförvärv om dagen fram till och med fredag. Först ut en prestigevärvningen från Mullsjö av allroundspelaren Gustav Svensson som kan spela både i försvaret och anfallet.

Efter studenten från RIG Umeå flyttade Vara IBK-produkten till Mullsjö där han spelat de fem senaste säsongerna. Men den kommande säsongen blir det spel i Helsingborg för 24-åringen.
- I Gustav får vi en allroundspelare som jobbar stenhårt för laget. Gustav är målmedveten och har bra fysik, han springer mycket och bidrar således med fysik och löpstyrka. Gustav kommer från 5 säsonger för Mullsjö, vilket ger oss bra med SSL-rutin både i grundserien och slutspel, säger tränare Niklas Pålsson till lagets hemsida.

Totalt har Svensson spelat 194 matcher för Mullsjö i grundserien och slutspelet och gjort 63 (39+24) poäng.
-Gustav har dessutom på senare år ökat sin poängskörd, vilket han förhoppningsvis försätter med i den blåsvarta tröjan! Vi är mycket nöjda över att ha Gustav i minst två år framöver, och ser fram emot att han kommer ner och drar igång sin FCH-karriär i sommar.

Helsingborgs silly season
Klara in:
Linus Dahlström, forward

Klara ut:

Patric Johansson, tränare
Patrik Suchánek, back

Rykten in:

William Park, forward

Rykten ut:
Daniel Sebek, forward

Förlängt:

Andreas Lindholm, forward
Jonathan Edling, målvakt
Niklas Pålsson, tränare