22-åriga Tobias Zälle har gjort 108 poäng på 3 säsonger för Fagerhult Habo i allsvenskan och den kommande säsongen kommer han ösa in ännu flera.
Foto: Mats Olofsson (Habobild.se)

Fagerhult Habos underbara silly-påskrift

ANNONS

Fagerhult Habo och södra allsvenskan får behålla en av sina stora profiler då Tobias Zälle bestämt sig för att spela kvar minst en säsong till.

Vi kan stolt presentera att lagets poängkung stannar ytterligare en säsong. Tobias Zälle, som stod för 46 poäng (26+20) vann den interna poängligan och placerade sig på en sjundeplats i hela seriens poängliga, skriver Fagerhult Habo i ett pressmeddelande.

Tobias Zälle kom inför den gånga säsongen tillbaka till moderklubben Fagerhult Habo IB efter en säsong med Jönköpings IK i SSL och har varit en jagad spelare på marknaden där flertalet storklubbar jagat hans signatur.
- Jag trivs otroligt bra i laget och är nöjd med min roll. Jag tror att den nya ledarstaben är precis vad som behövs för att laget ska ta nästa steg. Jag vill inte missa denna satsningen som klubben visar att de vill göra. Jag ser fram emot kommande säsong, säger poängkungen om förlängningen.

Sportchef Andreas Linderum om påskriften:

- Att Zälle stannar är ett tecken på att vi har något bra på gång. Han har höga ambitioner och hans signatur betyder att han tror på vår satsning. Med den tränarstaben vi tidigare presenterat (Johan Kihlblom och Fredrik Frendin) är jag övertygad om att Zälle kommer fortsätta utvecklas. Hans driv och höga ambitioner smittar av sig på de yngre spelarna som kommer höja nivån i laget.