Kontraktet med Jansson är skrivet på 1+1 år och i och med påskriften har Hibs nu 18 spelare under kontrakt.
Foto: Hagfors IBS

Ung back stannar i Hagfors

ANNONS

Lagbygget i Hagfors IBS fortsätter och idag kan klubbens sportgrupp meddela att man kommit överens med backen Robin Jansson, 19, som ett nytt kontrakt som sträcker sig till april 2021.

Jansson, som har Lekvattnets BK som moderklubb, tar studenten från Älvstrandsgymnasiet i Hagfors om en månad har bestämt sig för att bli kvar i Hagfors och Hagfors IBS.
- Den främsta anledning till att jag blir kvar är gruppen. Jag trivs väldigt bra i gruppen och det känns som om vi har något bra på gång inför nästa säsong, kommenterar Jansson.

Redan våren 2017 debuterade Jansson i A-laget och trots sin ålder redan hunnit med 51 A-lagsmatcher. I år blev det 23 matcher och 6 poäng för honom under säsongen, utöver det spelade han även i klubbens JAS-lag där han gjorde 23 poäng på 17 matcher.
- Jag tycker att min säsong har varit bra, framför allt i JAS. I A-laget kom jag inte riktigt upp i samma nivå som i JAS, framförallt offensivt men det kommer i år. Till nästa säsong så gäller det att jag bara släpper på bromsen lite mer och köra så kommer det att bli mer offensiv produktion även i seniorspel för mig.

Med A-laget var Jansson med och fick spela kvala till Allsvenskan men föll där mot Lockerud Mariestad. Nu ser Jansson framemot en ny säsong och tror på nya framgångar för A-laget.
- Jag tror på en riktigt bra säsong. Det känns som om vi har något på gång inom föreningen så jag tror på en kvalplats även i år.

Sedan tidigare har Hibs fått klart med tre andra blivande studenter utöver Jansson och det är en medvetet jobb som ligger bakom att man kan behålla juniorerna kvar i Hagfors.
- Vi jobbar aktivt för att behålla några junior i A-laget varje år. Ser man på kullarna födda 1999 och 2000 så har vi lyckats behålla kvar totalt åtta spelare, förutom att vi får behålla duktiga spelare så är det också nödvändigt för att vi ska kunna bygga långsiktigt i A-truppen, säger Fredrik Eriksson i sportgruppen.

Vad säger du om Robin Jansson och att han blir kvar i klubben?
- Precis som Robin är inne på själv så finns det mer att ta ut av honom i det offensiva spelet i A-laget, och jag tror att han kommer ta steget till hösten, både vad gäller att fördela boll mer men även utnyttja sitt fina skott. Sedan som person är Robin ett grymt bra föredöme för alla unga spelare som vill ta steget upp till A-laget, han är seriös, träningsvillig, vill utvecklas och samtidigt ödmjuk, svarar Eriksson.

Källa: Pressmeddelande