Mullsjö håller på att föryngra truppen men stommen består och har blivit ett år äldre och bättre enligt sportchef Axell.
Foto: Per Wiklund

Mullsjös sportchef om lagbygget till nästa säsong

ANNONS

Nio spelare har slutat och fyra har värvats in. Men än är det inte över och det kommer både att sluta flera och tillkomma flera spelare inom kort.

Silly season pågår för fullt och ett av de mest aktiva lagen har varit Mullsjö hittills men då har det mest handlat om spelare man har tappat. 9 spelar är klara ut än så länge och flera kommer att försvinna. Man har även värvat in fyra spelare och även där är det flera spelare som är klar men som inte presenterats än.
- Vi vill ha 17-18 utespelare i truppen och just nu har vi 15 så vi saknar två spelare. Allt är inte officiellt och nedskrivet än. Vi är inte färdiga med målvaktssidan heller men där har vi gjort klart med en ny målvakt och vi håller på att förhandla med en annan, säger sportchef Jesper Axell till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi föryngrar lite men stommen är kvar och vi är fruktansvärt nöjda med spelarna som är klara. Det var spelare som stod väldigt högt upp på vår önskelista så det känns så klart väldigt bra att vi fått dem då. Jag tycker att vi har fått en spets av kreativa offensiva spelare och det är vi väldigt nöjda med.

Mullsjös sillysäsong
Klara in:
Leo Olsson, back
Wille Knuthas, forward
Gustav Johansson, forward
Jan Zaugg, forward

Klara ut:
Viktor Wibring, back
Andreas Elf, tränare
Isaac Rosén, forward
Anton Vestlund, forward
Johan Kihlblom, tränare
Markus Jelsnes, målvakt
Jesper Kivipaasi, back
Henrik Olofsson, back
Joel Ingesson, forward
Elias Isaksson, back

Förlängt:
Daniel Gidske, back
Kasper Hedlund, back
Rikard Eriksson, forward
Jonathan Larsson, målvakt


Har ni flera spelare på väg in?
- Vi har tre kontrakt till som vi ska skriva. Det är två utespelare och en målvakt det rör sig om. Vi vet vilka spelare det är vi vill ha och det dröjer nog inte länge innan vi kommunicerar vilka det är.

Är de spelare som är klara eller spelare ni för dialog med?

- Både och.

Hur ser du på att ni har tappat nio spelare?

- Vi tappar en hel del spelare men vi känner att vi har väldigt många viktiga spelare för oss kvar och att vi kommer vara väldigt starka även kommande säsong. Vi gör ingen hemlighet av att vi jättegärna hade behållit Anton Vestlund men övriga spelartapp har vi vetat om en längre tid så det är inget uppseendeväckande. Dessutom de spelarna som vi värvat in är vår nya tränarstabs val. Truppen har förändrats en hel del men det är medvetna ändringar från vår sida.

Du säger att nyförvärven är tränarstabens val, hur ser tränarstaben ut kommande säsong?
- Vår ledarstab har varit klar i flera månader men vi har inte kommunicerat ut den än.

Uppgifter har läckt ut att Ulf Hallstensson är muntligt överens med er om ett kontrakt, ingår han i tränarstaben?
- Jag kan säga så mycket att David Gillek kommer vara en del av ledarstaben sedan kommer vi presentera resten inom kort.

Ni har som sagt tappat nio spelare redan, är det flera spelare som är på väg bort?
- Det kommer sluta någon mer spelare men det är inget som är officiellt än och inget jag vill säga något mer om just nu.