Täby blev svenska mästare för första gången någonsin för ett par veckor sedan. Men redan dagen efter sadlade Robin Andersson om från tränare till sportchef igen.
Foto: Per Wiklund

Svenska mästarna har gjort klart med sitt första nyförvärv

ANNONS

Täbys sportchef Robin Andersson berättar om senaste nytt gällande svenska mästarnas truppbygge till kommande säsong.

Sedan Täby tog SM-guld för tre veckor sedan har det varit lite rykten fram och tillbaka om spelare som slutar eller tillkommer men hittills har det varken slutat någon eller kommit in någon. Men man har gjort klart med en ny spelare och flera är på gång.
- Vi är på banan och de flesta har kontrakt och truppen känns väldigt satt för framtiden, säger sportchef Robin Andersson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi har även börjat att landa några nyförvärv och vi har ett klart men det är inte officiellt än. Sedan har vi tre, fyra till som jag tror att vi snart kommer att knyta upp.

Vem är det ni gjort klart med då?
- Det är en back som har har spelat i SSL men hon har ingen större SSL-rutin. Mer än så vill jag inte säga i nuläget.

Täbys tränarduo valde att hoppa av ett par dagar innan slutspelet drog igång och då fick Andersson hoppa in och resten är historia. Men en ny tränarstab är inte långt borta.
- Det rullar på, vi är snart i hamn med tränarfrågan och jag hoppas att vi har det klart i slutet på denna vecka eller i början på nästa.

Är det några spelare som signalerat att de slutar eller byter lag?

- Vi har ingen som sagt att de ska lämna än men det är några som velar fram och tillbaka så vi får se var det slutar.

Om ni lyckas värva spelarna ni har på gång är ni färdiga med truppbygget i så fall?

- Vi är ganska nöjda efter det i så fall men visst skulle det dyka upp något därefter så får man såklart göra en värdering utefter det.

När vi pratade med dig efter SM-finalen så avslöjade du att ni hade en center på gång in med landslagsmeriter. Hur ligger ni till där?
- Det är fortfarande aktuellt men inget som är klart.

På tal om landslagscentrar så ryktas det om att Anna Wijk är på väg till Täby. Är det någon spelare ni har kontakt med?

- Hon är givetvis en intressant spelare, det är världens bästa center vi pratar om.

Men har ni kontakt med henne?
- Ehhh...ja, alltså...Vi har ingen djupare kontakt utan hon har nog fullt upp med att landa med sina grejer först. Men det är klart att är hon intresserad av att spela i Täby så är vi intresserade av att sajna upp henne, så mycket kan jag säga.

Kapten Jennifer Stålhult har ryktats lägga klubban på hyllan hur ser det ut där?
- Hon får ta den tid hon behöver för att landa i hur hennes framtid ska se ut. I hennes fall handlar det inte om att lämna Täby eller Stockholm utan om hon ska fortsätta spela eller inte. Kommer hon fortsätta är jag övertygad om att hon kommer spela i Täby.